Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
lasagne napisał(a):Czyli Mondeo kontra Accord? Ale trzeba sprecyzować. Przypominam o akcyzie na silniki wieksze niz 2 litry. 18,3% wartości rynkowej.
Jest ale rzadko zdarzają się z nim problemy. trzeba się przejechać i zobaczyć jak auto się prowadzi jak masz sprawny ten system to moim zdanie dobrze się je prowadzi warto zwrócić uwagę podczas jazdy na prostej i lekkich łukach.Josip napisał(a):w tych lagunach jest jakeś 4control i auto ponoć "pływa" podczas jazdy/są opinie, że źle się go prowadzi).
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
TakJosip napisał(a):Któryś z silników laguny nadaje się do gazu. Ten 2.0T się nadaje?
Mogło coś być grubo i wtedy przebieg może być oryginalny. Często auta powypadkowe mają mniejsze przebiegi. Sprawdź go sobie przez AutoDNA bo tam coś wyszło możesz przez ten link co podałem wyżej bo tam masz też sprawdzanie przez ten serwis. Koszt niewielki, a powinieneś coś więcej się dowiedzieć.Josip napisał(a):To "odnotowano szkodę całkowitą lub zniszczenie powodziowe" oznacza, jak rozumiem, że był mocny dzwon?
No tu raczej wszystko się zgadza więc jest ok. przynajmniej u nas w kraju bo wcześniej nie mamy historii chyba ze Ci coś wyjdzie w raporcie o którym wyżej wspomniałem. Czasem auto przyjeżdża z mniejszym przebiegiem i już tak jest rejestrowane wtedy u nas masz przebieg ok ale jak sprawdzisz w kraju z którego przyjechało może być inaczej Oczywiście coraz trudniej zrobić przekręt z przebiegiem ale zdarza się to dalej i to często.Josip napisał(a):"brak rozbieżności drogomierza" w papierach daje mi pewność, że przy jakiejś kontroli nie zabiorą mi auta?
zależy co przez to rozumieć. U Niemca często "szkoda całkowita" to np rozwalona lampa, zderzak i wgnieciony błotnik (gdzie nic innego nie zostało naruszone, a poduszki są na miejscu). Koszta robociznyJosip napisał(a):To "odnotowano szkodę całkowitą lub zniszczenie powodziowe" oznacza, jak rozumiem, że był mocny dzwon?
Więcej info jest w płatnym raporcie więc tu nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć.Josip napisał(a):Rokiko, jesteś w stanie sprawdzić proszę w tym raporcie, który wkleiłeś, w którym roku była ta szkoda całkowita?
Zgadza się, więc tu warto sprawdzić raport i auto dokładnie.szybki napisał(a):Mogło albo nie mogło