Kilka...naście aut do oceny - benzyna, 30-40k

08 Mar 2021, 23:51

Szukam:
1. ...oczami bez ukierunkowania jakie podwozie
2. Fajnie, jakby automat, ale nie umrę od manuala ;)
3. Benzyna, bo jeżdżę głównie po mieście
4. Faworyt to aktualnie Accord (dla oczu), dla rozsądku za duży, ale wrzuciłem parę modeli niżej
5. Południowa Polska raczej, ale jakby było warto, to wiadomo
6. 30-40k
7. Trochę boje się sprowadzanych, ale takich w ogłoszeniach duża większość, więc niektóre niżej do oceny są sprowadzane, może coś się trafi akurat

Linki:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - trochę boje się sprowadzanych, ale rzućcie okiem
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - bardzo ladny, ale ponoć nie jedzie za bardzo mimo turbo
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jak w przypadku nr. 2
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
8. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
9. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
10. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
11. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - stary, ale jary? warto patrzeć w te strone?
12. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
13. Jest szansa na dobrą s60, albo v40 w tym budżecie?
Josip
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

09 Mar 2021, 09:26

Jeżeli chodzi o Accorda to jest to bardzo fajne auto i trwałe nawet z automatem. Warunkiem tu jest znalezienie naprawdę dobrego egzemplarza. Jeżeli byś taki znalazł to zapomnisz co to problemy ale ale jak trafisz na taki w który trzeba będzie zainwestować to możesz to mocno odczuć po kieszeni bo części do niego są dosyć drogie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Mar 2021, 00:40

Trochę mnie nastraszyłeś tymi częściami.
A jak one do gazu? Czy któreś silniki się nadają?
Josip
Nowicjusz

14 Mar 2021, 08:47

Bez przesady by części do Accorda były ponadprzeciętnie drogie, zaś w Mercedesie bywają już niespodzianki. Nadaja sie wszystkie silniki accorda do lpg ale nie maja hydrulicznej regulacji zaworów. Accord lubi żłopać olej. Bardzo fajny samochód ale przewartościowany. Lepiej weź tego nowoczesniejszego focusa jak nie potrzebujesz tak duzego auta
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

14 Mar 2021, 09:21

Fate,racja z tymi ACCORD-ami,jednak silnik 2.0 po 2010 r jest świetny,jedno pewne,to jedno z najlepszych aut w tej klasie,jeśli nie nr.1,reszta opisana przez Kolegów,czyli drogie części w ASO,ja nie będę opisywał innych aut wymienionych w linkach,potrzeba by było tygodnia.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Mar 2021, 10:15

fate napisał(a):Bardzo fajny samochód ale przewartościowany

Japońska dobra stara benzyna...teraz to na topie jest...są b.drogie ale i są ludzie którzy zapłacą
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Hilux 1968 rok
    Projektanci pierwszego Hiluxa raczej nie byli świadomi, że to właśnie ta nazwa stanie się synonimem niezawodności. Hilux jest znany z tego, że nie sprawi zawodu w najtrudniejszych warunkach terenowych na świecie. W 2003 roku ...

14 Mar 2021, 10:24

W sumie warto dodać, że accord8 rdzewieje bardziej niż 7
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Mar 2021, 16:59

dzisiaj wszystko rdzewieje... nikt nie projektuje auta na 30 lat jak dawniej ...10-15 lat i na złom i następne i następne...
Aczkolwiek egzemplarz, egzemplarzowi nie równy
Ja jak Accord czy inny japończyk w DK nie ma konserwacji to nie podchodzę do zakupu .
żadko bo żadko ale czasami taki egzemplarz się zdarzy do oceny no ale jak ktoś konserwacji nie zrobił to faktycznie za kolorowo nie jest...ale też temat nie do nieuratowania.
Jakiś miesiąc temu właśnie oglądałem Accorda, piękny miał tylko 100 000km, ori lakier, ale jeden próg nie istniał, od spodu brązowo...

Cena i towar handlowy EXTRA..4800..może 4500 Euro za 2011R. 2.0 Benzynę
Ostatecznie nie kupiłem ...za dużo inwestycji, czasochłonne ..koszty po układach nie takie tragiczne 2000-3000 zł dokładki ..całość od spodu do piachu , do gołego, próg nowy do wstawienia i konserwacja..no ale sami wiecie przyjedzie janusz i będzie wytykał że świeżo zrobione, że na pewno coś było, i oczywiście że chce oszukać i takie historie. ...a nie zrobisz to też źle. Nie ma chyba sensu :lol: poszło na Rumunię i ktoś inny zarobi , a na pewno ktoś pojeździ . ..a polak jak to polak kupi drożej i gorsze ale lepiej przygotowane , tudzież skręcone, lub dobrze zrobione ...niż to co mógł by mieć za to samo, albo i mniej.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

17 Mar 2021, 08:50

Siema, dzięki za opinie wyżej. Dużo mi to dało w temacie :)

Rzućcie jeszcze okiem, jak możecie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co myślicie?

Jak to jest z tymi powershiftami w fordach w praktyce? Bo opinie w sieci są różne.
Josip
Nowicjusz

17 Mar 2021, 09:08

To auto ze Stanów więc najpierw sprawdź carfax czy nie było złożone z kilku
i upewnij się jak z częściami ponieważ ten silnik nie wychodził na europe
i można się niemile zaskoczyć przy naprawie.
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2020

22 Mar 2021, 02:33

Ok, dzięki wielkie. Trochę mnie odstraszyłeś, przyznaje ;)
Josip
Nowicjusz

01 Maj 2021, 03:32

Panowie. Dotarłem do momentu w swoich niekończących się wahaniach, kiedy najpóźniej do końca maja chce już coś kupić.

Mam trzy opcje i chciałbym usłyszeć Wasze zdanie.

1. Accord VIII benzyna 2.0/2.4
(na plus: bezawaryjność, wygląd zewnętrzny
na minus: strasznie drogie, jak na auta często 10 letnie, ruda)

2. Mondeo mk4 benzyna 2.0
(na plus: dobre opinie także, taniej niż accord za młodsze egzemplarze)
na minus: brzydsze z zewnątrz niż Accord, nie da się ewentualnie zagazować)

3. Coś z klasy niżej, ale jednak młodszego/nowszego (coś pokroju Focusa)

Budżet do ok 35-37k.

Doradźcie coś.
Josip
Nowicjusz

01 Maj 2021, 06:14

Mondeo
Subaru Legacy
Mazda 6
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG

01 Maj 2021, 06:43

Dlaczego niby się zagazować mondeo 2.0 nie da? (No chyba, że EB to tak)

A jeśli chodzi o fap to w ostatni poniedziałek mi firmowy samochód przypomniał błędem o jego istnieniu. Nawet nie ma 200 kkm na blacie i w ogromnej większości trasa, 1.6hdi
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

01 Maj 2021, 16:51

Toyota Avensis 2.0 bena. 2010 plus
Nie angażuję się w polemikę. Każdy jest inny, wszystko opiera się na kompromisach. Doradzam optymalne rozwiązania w oparciu o rzeczywistość, doświadczenie i zdrowy rozsądek.
lasagne
Początkujący