mateo199214 napisał(a):Ja tylko mówie jak to wygląda w praktyce.
Tylko skąd Ty możesz wiedzieć jak to wygląda w praktyce ?
Miałeś, masz jedno jedyne bmw, nie masz styczności z innymi modelami. Więc skala porównawcza raczej kiepska,
Po Twoim temacie ,,Czy BMW Serii 7 E38 będzie drogie w utrzymaniu? "
Przekonałem się o Twojej praktycznej wiedzy motoryzacyjnej gdy np. gdy twierdziłeś, że w astrze f są lepsze plastiki niż e46
Gdy twierdziłeś, że nie chcesz touringa bo będziesz miał problemy z manewrowaniem
No i po ogólnym braku zdecydowania z oderwaną od rzeczywistości argumentacją odnośnie przytaczanych modeli samochodów.
mateo199214 napisał(a): nadaje się praktycznie tylko do upalania gumy bo to trójeczka
Nawet nie będę komentował bo mi jeszcze nasi drodzy admini ostrzeżenie przywalą za niecenzuralne słownictwo.
Co do strasznego zwieśniaczenia. Z ciekawości w motoallegro pooglądałem egzemplarze w cenie od 8 tys. czyli taka realna cena, za którą można nabyc sensowny egzemplarz:
[link do oferty na Allegro wygasł]Ile jest tu egzemplarzy strasznie zwieśniaczonych ?
Nawet pojawił się egzemplarz z mojego miasta zrobiony tak, że kopara opada
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]A teraz abstrachując od totalnych głupot wypisywanych przez mateo199214 i wracając do tematu.
j0zek napisał(a):A4 nudne na maxa, tak samo jak Astra. Bertone zbytnio różnicy nie robi.
Zarówno starym A4, astra jak i e36 trudno z tłumu się wyróżnić ponieważ jeszcze dość dużo tego porusza się na naszych ulicach.
Stylistyka to kwestia gustu.
A4 jest troszkę szersze i dłuższe od e36 więc zapewnia więcej miejsca w kabinie. Ma też miększe zawieszenie. Jednak o seryjnym e36 nie można powiedzieć, że jest niewygodne.
Sam e36 nigdy nie miałem ponieważ stylistycznie bardziej przypadają mi do gustu inne modele jednak miałem okazje pojeździć w zasadzie każdą wersją e36 z wyjątkiem mki. Dużo tez grzebałem przy tych samochodach.
Przejechałem kiedyś jako pasażer pół europy tam i z powrotem e36 touring na maksymalnym wyposażeniu, seryjnym nie obniżanym zawieszeniu i normalnych oponach, nie nisko profilowych.
Był to tego typu egzemplarz:
[link do oferty na Allegro wygasł]Naprawdę mimo 2 dni spędzonych w samochodzie nie brakowało mi wyposażenia, komfortu ani miejsca. Oryginalne fotele sportsitze sa niesłychanie wygodne
![Mr. Green :mrgreen:]()
Dlatego stwierdzenie, że bmw serii 3 nadaje się jedynie do upalania jest łagodnie mówiąc nie na miejscu.
Na rynku e36 zrobił się już dość zadowalający przesiew. Najbardziej zwieśniaczone egzemplarze skończyły już swój żywot. Ich właściciele zamiast wymienić olej czy zrobić hamulce woleli dołożys spojler albo wmotować neony pod progi
Obecnie można spotkać coraz więcej zadbanych egzemplarzy w oryginalne bądź po gustownym tuningu a'la mka
Należy też zauważyć, że modele z większymi silnikami znacząco zdrożały= nie są już atrakcyjne dla upalaczy spod remizy.
Na chwilę obecną nawet zadbane e36 staje się nie najgorszą lokatą kapitału.
Tych samochodów już nie przybywa, tańsze też nie będą. Na dodatek powoli zyskują miano klasyka:
[link do klasyczny.com wygasł]Mimo, że sam nigdy za e36 nie przepadałem jako fan starych e30 to zyskuję szacunek dla powoli już kultowego e36.