Kilka propozycji proszę opomoc w wyborze.

15 Sty 2012, 15:54

Jakie autko byłoby najlepsze i z jakim silnikiem (ze wskazaniem na benzynę bez LPG)dla mojej rodzinki (rocznie przejadę jakieś 6500km). Pieniążki to w okolicach 28000zł
Jest nas 2 osoby dorosłe i jedno dziecko. Poruszamy się zwykle po mieście i od czasu do czasu jakieś wypady poza miasto. Poprzednio miałem Peugeota 206 1.9d 2000r ale często psuło mu się zawieszenie i elektryka. Chciałbym żeby drugi samochód miał bardziej wytrzymałe zawieszenie i ogólnie by nie było zbyt awaryjne a koszty jego utrzymania nie takie drogie jak w poprzednim. Peugeot 206 może palił niewiele ale jak coś się popsuło to już nie było tak fajnie. Pieniążków po ciężkich bojach udało mi się tyle uzbierać czy dam rade w takiej kwocie któreś z tych aut od rocznika 2005 może 2006? Dziękuje :-)

SEAT ALTEA
MAZDA 3
VW GOLF 5
OPEL ASTRA 3
HYUNDAI i30
dinokajman
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 04 2002

15 Sty 2012, 16:13

Tylko w Astrze masz równie proste konstrukcyjnie a co za tym idzie tanie zawieszenie co w 206.
Reszta ma już z tyłu wielowahacz więc w razie potencjalnych napraw na pewno wyjdzie drożej.
Astra to dobry wybór, jest tańsze niż Golf, Altea czy 3 i ma udaną gamę silnikową.
Warto też przyjrzeć się i30, będzie najnowsze i wciąż na gwarancji.
Jak dobrze poszukasz to uda Ci się kupić je z Polskich salonów, z pełną dokumentacją i od pierwszych właścicieli.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Peugeot 208 1,2 PureTech o mocy 110 KM
    Samochód ten wyposażony jest standardowo w silnik generujący 110 KM. Jest to jednostka benzynowa o pojemności 1,2 litra, umożliwia ona przyspieszenie od 0 do 100 km/h w czasie 10,7 sekundy, s średnie spalanie według ...