Kilka pytań, czyli... moja droga do wymarzonej Ibizy:)

23 Kwi 2019, 18:53

Witam wszystkim! Marzy mi się kupno wymarzonego Seata Ibizy. Liczę na pomoc na tutejszym forum i mam nadzieję na sporą aktywność w tym temacie. A więc do rzeczy..

16 maja przyjeżdżam do Polski na urlop. Chciałbym w przeciągu 2tygodniowego pobytu w naszym kraju kupić wreszcie swoją Ibizkę.
Z kluczowych wymagań i ograniczeń to:
Budżet: 12 000 pln
Moje wymagania: Koniecznie 5 drzwi. Koniecznie benzyna. Silnik 1.4 bądź 1.6.

Mam słabość do tego przodu..
Zdjęcie

Dlaczego benzyna? Mieszkam w Holandii więc mój co miesięczny podatek za samochód jest uzależniony m.in. od pojemności silnika.

Panowie, którą Ibizę polecacie? Jak byście rozegrali to na moim miejscu? Mam ponad 2 tygodnie do urlopu. Czy proszenie kogokolwiek o to by znalazł mi Ibizę w moich kryteriach ma sens? Czy wtedy mam zwiększone ryzyko tego, że trafi się ktoś kto będzie chciał na mnie zarobić i faktycznie poszuka Ibizki, ale ściągnie ze mnie dokładnie 12 000 i przepłacę.

Jestem z Opola. Będę w stanie dojechać do każdej Ibizki tak maksymalnie do 250km.

Pomóżcie spełnić marzenie : )
guti94
Nowicjusz

23 Kwi 2019, 19:13

A dlaczego nie kupisz auta w Holandii tylko w Polsce, gdzie był już 5 razy cofnięty?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Kwi 2019, 19:30

Niestety nie posiadam meldunku. Ewentualnie opcja na eksport.
guti94
Nowicjusz

23 Kwi 2019, 19:50

Kup sobie tam i zarejestruj w PL, napewno lepiej na tym wyjdziesz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Kwi 2019, 22:32

Ok Panowie to od którego rocznika znajdę Ibizke z moimi 'wymaganiami?
guti94
Nowicjusz

24 Kwi 2019, 06:14

Panowie ktoś ma chwilę, żeby zerknąć? Ocenić, dodać cokolwiek i wyrazić swoje zdanie? [link do marktplaats.nl wygasł]
guti94
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Alpine
    W 1976 roku Renault przedstawiło prawdziwie sportowy samochód – Renault 5 Alpine. Model, zaprojektowany i produkowany w zakładach Alpine w Dieppe, łączył elegancję ze sportowym stylem. Wykorzystano w nim wyposażenie ...