Kilka pytan do lr discovery 97 rok.

13 Sty 2009, 18:52

witam!
mam lr disco od kilku miesiecy.nie uzywam jej wyczynowo, jezdze troche po bezdrozach itp.mam kilka pytan , moze sie powtorze , moze juz to bylo ( wiec przepraszam) ,
1. chcialbym dokladnie dowiedziec sie o przelozeniach w disco, jak dziala difflock jak dzialaja napedy bez difloocka i z nim
2.czy mozna na przelozeniu difflock jezdzic normalnie jak na szosowych
3.czy disco ma filtr przeciwpylkowy(mam klime manualna)
4.mam problem z tylna klamka a raczej z mechanizmem zamka , czy mozna dokupic sprezynki ktore w nim sa (moze ktos kupowal takie rzeczy)

dziekuje i pozdrawiam
arekz1980
Nowicjusz

14 Sty 2009, 09:36

- stały napęd na 4 koła z międzyosiowym mechanizmem różnicowym:
a) bez reduktora ("szosowe")
b) z reduktorem ("terenowe")

- stały napęd na 4 koła z zblokowanym międzyosiowym mechanizmem różnicowym (difflock):
a) bez reduktora ("szosowe")
b) z reduktorem ("terenowe")
Z zapiętą blokadą możesz jeździć tylko po śliskich, miękkich nawierzchniach.
Jeszcze poszperaj na forum, był już ten temat.

Też miałem/mam problem z zamkiem, tyle że w drzwiach pasażera. Sam się psuje i sam naprawia. Używany zamek kupisz np. na allegro. Ja pytałem o cenę zamka do moich drzwi to zaśpiewali 120 zł.
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice

15 Sty 2009, 21:35

dzieki za ta wiadomosc!
czytalem ze najwiekszy rozmiar opon bez przerobek to 235/85 oczywiscie 16", a jaka mozna zastosowac szerokosc bez przerobek, ja mam teraz 235/70 r16"
arekz1980
Nowicjusz

16 Sty 2009, 10:01

tak to standardowy rozmiar do disco 235/70 16 oraz 205R 16.
Co do szerokości to nie wiem. Mi zależy na 235/85, żeby auto troszkę podnieść, ale póki co "pakiet startowy" przeznaczam na potomka, więc się wstrzymam z oponami. :lol:
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice

16 Sty 2009, 17:36

dzieki i wszystkiego dobrego
arekz1980
Nowicjusz