Kilka pytań o Viofo A119

01 Sie 2019, 17:57

Cześć, jestem bliski wyboru kamery viofo a119, ale gdzieś natrafiłem na informację że na tej kamerze nie można odtwarzać nagranych filmów. Aby to zrobić trzeba podłączyć kamerę do komputera. Co wydaje się być trochę bez sensu. Czy faktycznie tak jest? Bo w tej sytuacji jak udowodnić swój brak winy w przypadku kolizji?
Czy opcja sensora ruchu w kamerze działa dobrze gdy podłączymy ją np. pod powerbank?
Oraz z jakimi kartami kamera działa najlepiej. Zamierzam kupić 64gb.

Z góry dzięki za odpowiedź.
MikołajW
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

06 Sie 2019, 14:23

Ewentualnie Viofo a 229. Nikt?
MikołajW
Nowicjusz

06 Sie 2019, 14:55

MikołajW napisał(a):Czy opcja sensora ruchu w kamerze działa dobrze gdy podłączymy ją np. pod powerbank?
Będzie działał bez problemu pod warunkiem że kabel nie będzie się majtał i wisiał luźno.
MikołajW napisał(a):z jakimi kartami kamera działa najlepiej. Zamierzam kupić 64gb
Szukaj karty microSD klasy UHS-3 typu MLC.
MikołajW napisał(a):gdzieś natrafiłem na informację że na tej kamerze nie można odtwarzać nagranych filmów. Aby to zrobić trzeba podłączyć kamerę do komputera
Nie da się na niej odtworzyć filmu ale masz darmową aplikację na smartfona przez którą możesz konfigurować ustawienia kamery i odtwarzać nagrane filmy więc tu nie widzę problemu bo nie musisz dotykać kamerki :)

Zobacz sobie kamerę Viofo A119S ma lepszy obiektyw i w nocy tryb noktowizora który nagrywa w zupełnej ciemności :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

06 Sie 2019, 15:55

Dzięki za odpowiedź. Czyli jest trochę kombinowania :/. Kartę trzeba wyjąć z kamery i umieścić w smartfonie, czy bezprzewodowo się da?
Wersja S ma niestety wąski kąt widzenia, a zależy mi na jak najszerszym. A wiem, ze standardową A119 i tak dobrze w nocy nagrywa.
MikołajW
Nowicjusz

20 Wrz 2019, 11:19

MikołajW napisał(a):Kartę trzeba wyjąć z kamery i umieścić w smartfonie, czy bezprzewodowo się da?
Bezprzewodowo na smartfonie odtworzysz film.
MikołajW napisał(a):Wersja S ma niestety wąski kąt widzenia, a zależy mi na jak najszerszym. A wiem, ze standardową A119 i tak dobrze w nocy nagrywa.
Decyzja należy do ciebie. Nie wiem czy ten kąt robi aż tak wielką różnicę, ja bym chyba wolał postawić na jakość nagrania.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Lis 2019, 21:42

Sprawdź sobie jeszcze Mikavi PQ4. Ma wszystkie opcje których potrzebujesz do tego jest adapter ACC więc nie będziesz musiał się posiłkować powerbankiem. Do tego kąt widzenia obiektywu to 170 stopni.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Avalon testowana przez robota
    Toyota zwiększyła wydajność i bezpieczeństwo testów trwałości nowych modeli, zatrudniając do nich robota własnej produkcji. Robot wykorzystuje zaawansowane technologie zautomatyzowanej jazdy, w tym bardzo precyzyjny ...