29 Lis 2016, 15:46
Witam. Aktualnie jestem w trakcie wyrabiania prawa jazdy i zastanawiam się już nad samochodem. Jestem pewny że chciałbym BMW E36 ponieważ to jest takie moje marzenie już od dziecka jeśli chodzi o samochód. Kwota którą będę dysponował do tego czasu to ok. 12000zł. Mam kilka pytań. Oglądałem sporo ofert tych samochodów w internecie i myślę że ok. 8000zł wydałbym na sam samochód, 2000zł na jakieś porządne nagłośnienie do środka (lubię głośno słuchać muzyki), a pozostałe 2000zł pozostawiłbym na ewentualne naprawy. Czy opcja którą podałem jest w miarę rozsądna? Jakich mógłbym się spodziewać kosztów jeśli coś w nim by się zepsuło? Wystarczy te 2k+ewentualnie max 200-300zł miesięcznie mieć w zanadrzu żeby w niego włożyć, tak aby dało się nim jeździć bez obawy że zabraknie mi na naprawę w razie czego? Pytam ponieważ dużo się naczytałem że w tej cenie ciężko znaleźć coś co się szybko nie zepsuje. Zależy mi też aby mieć w nim silnik co najmniej ok. 130-150KM. Poza tym na co musiałbym zwrócić uwagę kupując taki samochód, tak by był on opłacalny za tą kasę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.