Kilka typow aut. Pomocy!

19 Wrz 2013, 14:42

No to jak chcesz coś sprawnie przemieszczającego się to e36 z 2.0 benzyna + gaz.

ewentualnie 2.5 lub 2.8

Jeśli wygląd - to buda coupe i na prawdę masz w czym wybierać.

Zdaj sobie też sprawę, że idealnego samochodu za 8k nie kupisz. Zawsze musisz gdzieś pójść na kompromis.
matiit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 05 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e39
Silnik: m52b28
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

19 Wrz 2013, 15:34

no to ja rozumiem. ale tez chce miec takie auto zeby nie zmienic go po kilku miesiacach. i zeby sie podobalo oczywiscie.
silnik powyzej 2.0 nie wchodzi w role.. bmw tak nie bardzo mi ogolnie pasuje, wolalbym cos innego jak bys mogl zaproponowac.
tomek1205
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2013
Auto: Nie mam

19 Wrz 2013, 15:52

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Wrz 2013, 02:19

raczej w takich nie gustuje ;)
tomek1205
Początkujący

20 Wrz 2013, 04:59

Za 8k to nie ma co wymagać tylko wybrać 2-3 auta i szukać w jak najlepszym stanie a nie wybrzydzać bo ten brzydki bo tamten ma znaczek daewoo. e46 za tą kwotę? śmiech..
Może lanos, civic VI 5d, cordoba, albo e36 coupe, tylko z tymi e36 trzeba uważać bo gniją nie gorzej jak golf3..
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

20 Wrz 2013, 05:50

Za 8000zł na bank nie kupisz E46,E39,A4 czy Stilo. Co z tego że są na allegro,byłeś oglądałeś? Pewnie nie to jedz obejrzyj chociaż z 2-3egzemplarze to będziesz wiedział o czym mówimy.
Vectre B czy Civica dostaniesz bez problemu,z Astrą będzie różnie.
Wogóle masz mały budżet a wydziwiasz jak kobieta że ten i tamten mi sie nie podoba :roll:
Koledzy wyżej dobrze Ci radzą,poszukaj E36 bo taką bez problemu znajdziesz w fajnym stanie.
Od siebie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...
    SsangYong Y400 - nowy model flagowego SUV-a
    SsangYong odsłonił nazwę oraz pokazał wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny modelu Y400. Opracowywany przez SsangYonga nowy model flagowego SUV-a znany był pod nazwą projektową "Y400". Firma zdecydowała się nadać nowemu samochodowi ...

20 Wrz 2013, 10:25

YY wydaje mi sie , ze wiekszosc ludzi kupuje samochod ktory mu sie podoba.. zeby jak wsiadnie do niego to nie myslal ze jedzie takim gratem.. -,-
honda ladna i nawet niedaleko mnie.. vectre jedynie po lifcie musialbym szukac .
tomek1205
Początkujący

20 Wrz 2013, 10:28

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] elegancki, niezawodny, tani w utrzymaniu, mega ekonomiczny :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

20 Wrz 2013, 10:32

Żeby kupić samochód który mi się podoba musiałbym mieć z 500 tys :D

Masz za mało na auto żeby wybrzydzać i wymyślać sobie za 7k e46 i inne, które w dobrym stanie są przynajmniej 2x droższe. Vectry po lifcie nie kupisz dobrej za 8k
Najlepiej to znajdź w internecie auto które Ci sie podoba, mieści się w Twoim budżecie i jedź go obejrzeć z kimś kto się zna. Przynajmniej więcej nie pomyślisz o okazjach :)
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

20 Wrz 2013, 10:46

rover sie podoba, ale firma malo znana jak dla mnie;/
znalazlem cos takiego : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tomek1205
Początkujący

20 Wrz 2013, 10:47

tomek1205 napisał(a):YY wydaje mi sie , ze wiekszosc ludzi kupuje samochod ktory mu sie podoba.. zeby jak wsiadnie do niego to nie myslal ze jedzie takim gratem.. -,-

I tak i nie. To nie są auta nowe albo prawie nowe, żeby wybierać, przebierać, bo praktycznie każdy jest w stanie bardzo dobrym lub idealnym. Jak przychodzi Ci wybierać wśród aut starszych to naprawdę czasem lepiej kupić może coś innego, czego się nie brało pod uwagę, ale w dobrym stanie technicznym niż wymarzony model, który będzie kompletnym złomem.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

20 Wrz 2013, 11:23

YY wydaje mi sie , ze wiekszosc ludzi kupuje samochod ktory mu sie podoba.. zeby jak wsiadnie do niego to nie myslal ze jedzie takim gratem.. -,-

Zależy jak kto postrzega auto . Dla jednego to członek rodziny a dla drugiego to tylko i wyłącznie środek transportu :yes:
Można się z drugiej strony zastanowić że jakbyś sam miał takie auto np. BMW e46 to czy sprzedałbyś je za te 8tys jeżeli by było w idealnym stanie jak to na takich aukcjach piszą ?
Można się wpakować na mine bo kupisz piękne auto do którego z przyjemnością wsiądziesz za kierownice i będziesz się rozkoszował chwilami za kierownicą auta które nie jeździ :lol:
MatHl
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 2012
Auto: Felka
Silnik: 1.3
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1997

20 Wrz 2013, 11:41

Ja oglądałem parę takich aut, tzw. okazji i zawsze ideał okazywał się kompletnym złomem na który szkoda wzrok kierować. A to wtryski do wymiany, a to koło dwumasowe na wykończeniu, tu gdzieś mnóstwo kontrolek się świeci, tam turbo nie działa i tak wkoło, ale sprzedawcy nie sprzedawali tych aut, bo to kompletne trupy, tylko zawsze nagle potrzebowali na coś pieniędzy i zależało im na szybkiej sprzedaży i stąd niska cena.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

20 Wrz 2013, 11:50

dobra juz rozumiem, po prostu sobie tak przegladalem i dlatego te propozycje..
Mozecie mi doradzic w vectrze? to co tam wyzej podalem bedzie jezdziC? :P
tomek1205
Początkujący

20 Wrz 2013, 14:22

Vactra po lifcie nie w tym budzecie.
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP