KJS

26 Lut 2009, 19:25

marcin94 napisał(a):Startowal moze ktos jeszcze?
Jak tak to czym?

Tak, ja. W tym roku będe konczył zabawy z KJSami:)

Najwiecej startowałem Peugeotem 106 XSI S16 RALLY VTS , 145KM i 900KG na skrzyni 13:59. Autko dzięki dość sporej mocy i małej masie i dobrze dobranej skrzyni do 100 idzie w około 6.5sec.

Raz też startowałem swoim zwykłym samochodem, którym jezdziłem na codzien, Renault Clio Sport 06" 2.0 200KM. Autko też sobie dobrze radziło ale szkoda go troche było na takie zabawy:) no ale pomimo, że nie było więcej używane na KJSach to skonczyło na torze w kielcach wielkim dzwonem...

Teraz zamiast Clio szukam STI albo EVO i byc może tez go sprawdze na KJSie:) chociaz 106 the best pomimo, że ma juz swoje lata :)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

17 Mar 2009, 15:01

106 1.4 sport ale to bylo kilka lat temu juz.
Siuta
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

22 Wrz 2010, 18:32

Witam serdecznie.

Moim marzeniem jest zostać kierowcą rajdowym. Słyszałem , że najlepiej jest rozpocząć od ścigania się w KJS. Niestety nie jestem bogaty i nie mam pieniędzy na zakup samochodu. Moglibyście mi napisać ile kosztuje wypożyczenie auta do KJS lub czy dzięki zapisaniu się do klubu mogę liczyć na auto do startów od Klubu?

Dowiedziałem się również , że żeby ścigać się w KJS muszę zapisać się do jakiegoś automobilklubu , czy to prawda? Jeśli tak to co w zamian za jakieś opłaty na rzecz klubu mogę otrzymać od klubu?

Poradźcie mi coś. Może ktoś szuka ambitnego chłopaka do wyszkolenia na kierowcę rajdowego? :wink:

P.S.

-Wiem , że
w KJSach jest 5 klas [do 900,do 1300,do 1600,do 2000,powyżej 2000] czy trzeba przejść przez każdą z klas? I co jest po KJS - jak wygląda droga od KJS do WRC?

-Mam teraz 19 lat - mam jakieś szanse , zaczynając tak późno , coś osiągnąć w tym sporcie/dojść do WRC? Niektórzy piszą , że nie , ale z tego co się dowiedziałem to Loeb zaczął jeździć w rajdach jak miał 22 lata.

Pozdrawiam.
"Dopóki walczę jestem zwycięzcą"

Pozdrawiam!
LukasLca
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica

13 Kwi 2011, 10:03

Znalazłem taki artykuł

KJS – podstawy

i tam było zdjęcie malucha. Czy to prawda że można startować nim w
takich zawodach ?
rmarduk
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

13 Kwi 2011, 11:25

Pewnie ze mozna, kiedys startowalo ich calkiem sporo.
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

14 Kwi 2011, 18:28

A i teraz jest ich sporo. Nie czytałem regulaminu na ten rok, ale miał być puchar 126p, o ile dobrze pamiętam. Sam Maluszkiem śmigałem ;) O takim:

Zdjęcie

Potem zaliczyłem kilka startów Polo 86C:
Zdjęcie
Zdjęcie

Potem z braku funduszy przesiadłem się na prawy fotel. Pilotowałem trzy maluchy, Swifta i Ładę Samarę. Tym 126p zdobyliśmy najwięcej pucharów:
Zdjęcie
Zdjęcie
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...