REKLAMA
Witam, w najbliższym czasie będę zmieniał samochód i w związku z tym potrzebuję od was opinii. Docelowo coś w klasie średniej do 10k. Wszystko wyjdzie w praniu, być może kasy będzie troszkę więcej. I tak, mam kilka swoich typów, a są to:
-Nissan Primera P11, tylko o ile wersję przed liftem kupię za taką kasę spokojnie i to już w dobrym stanie, to z wersją poliftową może być problem, a ta zdecydowanie bardziej mi podchodzi. Silnik 2.0 16v znany mi, niezawodny, dobrze znoszący gaz;
-Mazda 626, ostatnia generacja, powinienem znaleźć coś przed liftem, jeździłem taką i wrażenia na plus, wygodna, przestronna, w środku ładniejsza niż Primera, kwestia silnika, który najmniej awaryjny? tylko benzyna wchodzi w grę.
-Mercedes W202, akurat tym nigdy nie jeździłem, ale to Mercedes, po prostu mi się podoba i też kwestia silnika, który najmniej awaryjny a zarazem dynamiczny;
-Volvo s40/v40, tu podobnie jak z Mercedesem.
Jestem otwarty także na inne propozycje, ale odpadają: Fordy, Fiaty(oraz Alfa, Lancia), Francuzy(za wyjątkiem Xsary) oraz Vectra. Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.