Entuzjasta napisał(a):nie wiem co gadam? pokazujesz mi tu włocha z 97 i mówisz, że to klasyk? to pozdro z takim tokiem myślenia równie dobrze golfa 1.9 tdi możesz nazwać klasykiem....... wg. mnie auto klasyczne musi być ciut starsze jest chyba jakiś wymóg apropo wieku auta by mogło mieć miano klasyka, i wydaje mnie się, że 95-97 są za młode
Nie ma(przynajmniej nie słyszałem) definicji klasyka, podobnie jak piękna. Jeśli mówisz wymaganiach wiekowych to myślę, że chodzi Ci o rejestrację na żółte blachy... Jednak nie każdy klasyk musi mieć takie tablice. Dla niektórych klasykiem może być Focus ST170 ( czyli Focus mkI, auto produkowane ~10 lat temu) a dla innych Jag e-type z lat 50-tych.
Każdy może dać własne propozycje,dlatego wstawiłem linki aut, które brałbym pod uwagę, kupując auto "weekendowe". Wg mnie to są klasyki. Chciałem pokazać coś ciekawszego niż BMW, Mercedesy, których stosunkowo dużo na naszych drogach.
Z tym Golfem to Cię nieźle poniosło... (nawet jeśli to był żart)
Jeśli będziesz chciał pomocy w zrozumieniu pojęcia "klasyk" (choć jest ono względne),może zagramy w skojarzenia?