REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kto kupuje klasyka żeby upalaćkirin88 napisał(a):ojęcie trwałości wśród włoskich samochodów nie istnieje.
Zgadzam się w 100% jednak moje propozycje za kilka, kilkanaście lat też staną się pięknymi ( o ile ktoś będzie dbać )klasykami. Wyobraź sobie sytuację, gdy za 10 lat po ulicach będą jeździć elektryczne mydelniczki a jakiś hipster wyjedzie takim GTV czy Barchettąkirin88 napisał(a):Piękne są stare alfy takie jak alfetta czy stara alfa GT bądź jakiś fiat 124 spider
Lukash2511 napisał(a):Fakt przyznam że e28 to też piękne auto, to z pierwszego linku także mi wpadło w oko.
Nie ma(przynajmniej nie słyszałem) definicji klasyka, podobnie jak piękna. Jeśli mówisz wymaganiach wiekowych to myślę, że chodzi Ci o rejestrację na żółte blachy... Jednak nie każdy klasyk musi mieć takie tablice. Dla niektórych klasykiem może być Focus ST170 ( czyli Focus mkI, auto produkowane ~10 lat temu) a dla innych Jag e-type z lat 50-tych.Entuzjasta napisał(a):nie wiem co gadam? pokazujesz mi tu włocha z 97 i mówisz, że to klasyk? to pozdro z takim tokiem myślenia równie dobrze golfa 1.9 tdi możesz nazwać klasykiem....... wg. mnie auto klasyczne musi być ciut starsze jest chyba jakiś wymóg apropo wieku auta by mogło mieć miano klasyka, i wydaje mnie się, że 95-97 są za młode