mike1735 napisał(a):Sory, musiałem rzucić włochów
![Szczęśliwy :D]()
Tylko co to za klasyki ok rocznika 2000 ?
Bardzo ciężko znaleźć pełnoprawnego włoskiego klasyka z tej prostej przyczyny, że pojęcie trwałości wśród włoskich samochodów nie istnieje. W większości przypadków egzemplarze, które mają ponad 20 lat jak nie więcej już dawno uległy biodegradacji i wylądowały na złomie.
Piękne są stare alfy takie jak alfetta czy stara alfa GT bądź jakiś fiat 124 spider. Jednak jest ich jak na lekarstwo przez co są bardzo drogie...
Lukash2511 napisał(a):E30, czy W123 są bardzo fajne, ale chyba ciężko coś znaleźć w dobrym stanie, dlatego myślałem nad E34.
w123 bardzo ciężko znaleźć nie zgnitego. Ja szukałem tak długo, że w końcu zrezygnowałem.
W124 już spokojnie znajdzie się do 10 tys. w przyzwoitym stanie.
Z e30 też nie będzie większego problemu choć zawsze będzie coś do zrobienia.
Faktycznie prędzej upoluje się zadbane e34, miały łatwiejsze życie niż większość e30. Są znacznie tańsze od e30. e34 jest znacznie wygodniejsze, lepiej wyposażone jednak z mojego pkt. widzenia mniej w nich klasyka
![Mr. Green :mrgreen:]()
przez to, że są mniej spartańskie.
Jak myślisz o starej 5 to może e28 ? Też idzie coś niedrogo znaleźć ale zostało ich niewiele.
[link do oferty na Allegro wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do oferty na Allegro wygasł]