Klasyk do 50 000 Euro

30 Cze 2017, 21:08

Dzień Dobry!
Poszukuję auta dla ojca z okazji 30-lecia firmy transportowej.
Auto będzie użytkowane w stopniu niewielkim w okresie najprawdopodobniej letnim. Warunków, nie ma za wiele, jednak są konieczne:
- Rok produkcji 1987.
- Kierownica po stronie lewej (najlepiej oryginalnie).
- Za kwotę około 50 tysięcy euro.
- niebanalny silnik i wygląd
Ze względu na mój charakter pracy, może być z krajów europy sprowadzone, bez większego problemu., co nie jest wliczane w pieniądze przeznaczone na samo auto. Bardziej mi zależy na propozycjach niż na konkretnych ofertach, gdyż okoliczność wypada na listopad tego roku i auto musi już być w Polsce.
JarosławD
Obserwowany

Auto: Renault Megane GT

30 Cze 2017, 21:13

Masz 50k euro i chce Ci się przesiadywać na jakimś randomowym forum i czytać opinie ludzi, którzy nigdy w życiu nie widzieli takiej sumy pieniędzy? :roll: logiki tutaj nie widzę.

Tutaj masz do wyboru, do koloru [link do mobile.de wygasł]
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Cze 2017, 21:20

Nie jestem jakoś szczególnie związany z samochodami i nie potrafię dokonać wyboru. Forum wyskoczyło mi jako pierwsze w wyszukiwarce, a założyłem konto w celu uzyskania pomocy w wyborze modelu, a nie konkretnego egzemplarza. Do tego chyba, nie jest potrzebna styczność z większymi sumami pieniędzy prawda ?
JarosławD
Obserwowany

Auto: Renault Megane GT

30 Cze 2017, 21:34

Ale zrozum, tutaj nie trzeba wiedzy, bo raz, że kupujesz auto za kupę pieniędzy, a dwa - szukasz klasyka, który nie ma być tyrany na co dzień, więc o bezawaryjności nie ma co filozofować. Podobnie ma się sytuacja w przypadku kupna zupełnie nowych aut z salonu.

Jeśli już, to ja bym szedł w jednym z tych kierunków:
[link wygasł] szkoda, że bez turbo
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Cze 2017, 21:43

Podrzuciłeś taki rocznik że ciężko coś doradzić. Ocenie może Porsche 928,911 lub Mercedes r107 cabrio. Mike podrzucił fajne propozycje, tutaj to już tylko kwestia gustu jakie auto wybierzesz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Cze 2017, 22:11

e24 m6, e30 m3, sl 560

Na alledrogo jest e30 alpina, sztos
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

01 Lip 2017, 09:50

Musisz podać więcej szczegółów ponieważ to co napisałeś ma się nijak do tego co można zaproponować... np: podałeś rocznik tylko że w konkretnym przypadku, konkretnego auta może być tak że 87r. będzie warty 20k a 89r będzie warty 50k pomimo tego że wyglądem za bardzo nie będą się różnić. Do tego nie określiłeś w którą stronę chcesz iść bo super klasykiem/lokatą może być m3 e30/supra mk4 ale też MB w ciekawej wersji. No i teraz np: zderzak do supry mk4 będzie kosztować 4k a do MB 13k :mrgreen:
Po prostu jest masa szczegółów dotyczących danego auta więc żeby coś Ci nawet w sposób minimalny nakreślić musimy znać Twoje moto preferencje.
Do tego nie zapominaj o serwisie ponieważ to jest to spory problem... tu znowu się posłużę przykładem kolega pomaga w wyszykowaniu auta wartego około 130k dosyć popularnego i właściciel uparł się na zdobycie dziewiczej skrzyni biegów ale w oryginale po ponad pół rocznym poszukiwaniu zdobył taką za jedyne 60k :(

p.s.

Mój brat troszku bawił się dziwnymi autami to np: szukał mitsu evo6 w konkretnej wersji ale też musiał być konkretny kolor...

Ogólnie temat rzeka :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe