[Fiat 125p] Klatka. Gdzie, jak, za ile ?

09 Lip 2007, 17:26

witam

mam powien problem, a wlasciwie zapytanie. Krotko napisze w czym rzecz,

Jestem kaskaderem i z kolegami szykujemy sie do duzego show samochodowego. Potracenia, przeskakiwanie przez samochod, wypadanie podczas jazdy itp mamy obcykane. Planujemy zrobic m.in. dachowanie samochodu aby zaaranzowac akcje strazy pozarnej - wycinanie kierowcy z samochpdu. Chcemy zrobic to przy dosc duzej predkosci i tu pojawia sie problem, bezpieczenstwo :) Planujemy zalozyc klatke aby nie obawiac sie o zgniecenie dachem.

Tutaj mam pare pyt do was. Jakie moga byc koszty takiej klatki ? Raz zainstalowana klatka jest mozliwa do demontazu i ponowej instalacji w innym fiacie ? ( rozwazamy podpalnie samochodu po wypadku i raczej nie bedzie nadawal sie do kolejnych numerow ). Kazda klatka potrzebuje homologacje czy tylko taka ktora jest w samochodzie rajdowym ?

z gory dzieki za sugestie i pomoc

[ Dodano: Nie Maj 16, 2010 18:15 ]
dachowanie udalo sie :)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

pozdrawiam
Tomek99
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki wpływ na prędkość ma hałas silnika, a jaki muzyka?
    Badania wykazują, że hałas silnika ma wpływ na prędkość, z jaką jedzie kierowca. Gdy kierowca nie słyszy natężenia pracy silnika, jeździ szybciej i znacznie zaniża szacowaną przez siebie prędkość, z jaką się porusza*. A jak ...
    Idzie wiosna - uwaga na biegaczy i rowerzystów
    W marcu dla wielu osób rozpoczyna się sezon aktywności na świeżym powietrzu. Biegacze zaczynają intensywne treningi do wiosennych imprez biegowych, a do wielu miast po zimowej przerwie wracają rowery miejskie. Na te ...