Klima nie chłodzi

18 Maj 2009, 15:41

nabiłem klime bo mialem tylko 1% czynnika chłodzącego i nadal klima nie chłodzi co jest?
powietrze laci tak jak przedtem chłodne ale nie lodowate, bardzo zimne
aktualnie na dworze jest ok 18C i właczelem klime na maxa, nie odczuwam różnicy w temp w aucie i na dworze, a mówią ze mając klime odczuwa sie szok termiczny, u mnie nie da sie bardzo schłodzic auta
Ostatnio edytowany przez piotrauto, 20 Maj 2009, 20:47, edytowano w sumie 1 raz
piotrauto
Stały forumowicz

• 18 Maj 2009, 18:10

a czy agregat od klimy sie załącza?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

19 Maj 2009, 09:12

tak załącza się a do ilu max stopni powinna mi schłodzic wnętrze jesli na dworze jest 18C?
    piotrauto
    Stały forumowicz

19 Maj 2009, 19:18

Zależy jaka klimatyzacja, ręczna czy automatyczna. Na automatycznej ustawiasz ile chcesz stopni i tyle ma być, na ręcznej czasami można ustawić na ile się chce stopni a czasami ustawiasz po prostu suwakiem od zimnego i ciepłego powietrza.
    A jeśli chodzi o to, że nie działa to może być czujnik ciśnienia, pasek od klimy albo sprężarka padła, albo bezpiecznik, albo przekaźnik.
    pawliszon
    Nowicjusz

Miejscowość: Ostrowiec Św.

20 Maj 2009, 05:38

to zalezy od klimatyzacji ale tak srednio to chłodza do 8-9 stopni, a jaki masz samochód?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

21 Maj 2009, 10:20

niemożlwe nie osiągne u mnie 8-9C we wnętrzu u mnie najnizej osiągnie sie te 17C i ani stopnia mniej, ja myslalem ze mając klime mozna ochłodzic tak zeby było nam w aucie zimno i chłodno
    a jak jest z tym obiegiem wewnętrznym właczac go czy nie? przeciez jak ocladzamy wnętrze do tych 17C lepiej sie ochłodzi jak będize powietrze bralo z zewnątrz auta gdzie temp wynosi 25-30C niz zeby brało z środka gdzie temp wynosi ok 60-70C
    piotrauto
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 super production
      To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...