Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
piotrauto napisał(a):oczekiwałem jakis 4-6C
niektórzy mówią ze +30C na dworze wsiadamy do auta włączamy klimę a tu szok, mróz, zimno we wnętrzu wychodzisz możesz zemdleć z wrażenia temperatur ja tez tak oczekiwalem ze dam na wiatrak w położeniu 1 włącze klimę a tu momentalnie zrobi sie jak w chłodni, czy kostnicy ze będę sie trząsł z zimna
a prawda jest inna, klima chodzi na maksymalnych obrotach zeby schłodzić wnętrze i jak schłodzi to ustawiam 1 lub tam 2 i jade i jakos chłodu nie odczuwam, jakbym ustawił na 4 czy 5 to było by moze chłodno ale kto tak jezdzi, ta dmuchawa tak wieje ze nawet radia nie idze słuchać
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
2. Ja często ustawiałem na 17C klimę jak na dworze było po 30-35C i nigdy nie zaznałem szoku termicznego, nie zemdlałem i nie czułem ze mi zimno.
eaxene napisał(a):On jest idiotą? Czy my robimy z siebie idiotów mu odpisując?
piotrauto napisał(a): U mnie niema dużej różnicy między zimnym nawiewem bez klimy a z klimą
może mi ktos napisać po ilu minutach od włączenia klimy leci zimne powietrze? i po ilu minatach po wyłaczeniu klimy leci powietrze juz nie ochładzane?
piotrpz87 napisał(a):piotrauto napisał(a): U mnie niema dużej różnicy między zimnym nawiewem bez klimy a z klimą
może mi ktos napisać po ilu minutach od włączenia klimy leci zimne powietrze? i po ilu minatach po wyłaczeniu klimy leci powietrze juz nie ochładzane?
Zimne powietrze leci po około 3 min (ale to zależy od typu klimatyzacji a szczególnie od spręzarki)- nie ma takiej opcji, ze wsiadasz do auta i już masz zimno - na początku przecież auto masz wygrzane od słońca i troche klima musi pochodzić zanim ci wychłodzi wnetrze. I wentylator ustaw na maxa a nie na 1 bieg.