Klima z "Krasnoludkiem z wiertarką" Co to ma być ?!

13 Sie 2015, 09:38

Witam ! Posiadam Opla Tigrę A, 2 miesiące temu padł mi silnik i wymieniłem niestety z 1.6 na 1.4 z innej Tigry, oprocz miliona przygód z 'nowym' silnikiem i coś czuć nadal mu brak mocy i coś jest nie halo to pomine. A teraz komedia, silnik 1.4 posiadal sprezarke do klimy i zostalo to wsadzone wraz z nim, mechanicy sie bardzo nie popisali bo tylko wymienili silnik bez sprawdzania czegokolwiek(bla bla)... I Klima która 'nie działa', czasami wogole jej nie słychać a czasami... żal du** sciska, a tutaj mam filmik z tym co sie dzieje i jak to słychać. Co wy na to ?

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Tomu
Obserwowany

Auto: Opel Tigra A
Silnik: 1.4 ()KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

16 Sie 2015, 13:39

Dźwięk łożyska zapewne. Byłeś w warsztacie na serwisie tej klimatyzacji? Wg. mnie ona się po prostu zaciera od braku smarowania i dlatego taki dźwięk jest.
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

17 Sie 2015, 13:59

Albo łożysko sprężarki albo brak smarowania. Ale jeżeli klima wcześniej działała, i była nabita, to raczej łozysko. Do mechanika od klimy trza podjechać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Upał za kierownicą
    Drażliwość, uczucie zmęczenia, utrata koncentracji i związany z tym opóźniony czas reakcji – to tylko niektóre z konsekwencji wpływu upału na kierowcę. Pomóc może rozsądnie używana klimatyzacja, ...