Klimatyzacja nagle przestała działać

19 Lip 2018, 16:30

klimatyzacja w Renault laguna 1 (1995) 1.8 z sekundy na sekundę przestała działać na panelu climatronic nic się nie pojawia jest aby podswietlona cala płytka brak jakichkolwiek cyfr (moc dmuchawy oraz stopnia powietrza dodam ze bezpieczniki zostały sprawdzone i wszystko jest w porządku
Również nie dzialaja światła awaryjne kiedy chce wymienić bezpiecznik od świateł awaryjnych natychmiastowo go pali wie ktoś o co może chodzić dzięki za odp
Kacper784
Obserwowany

20 Lip 2018, 09:43

Kacper784 napisał(a):klimatyzacja w Renault laguna 1 (1995) 1.8 z sekundy na sekundę przestała działać na panelu climatronic nic się nie pojawia jest aby podswietlona cala płytka brak jakichkolwiek cyfr (moc dmuchawy oraz stopnia powietrza dodam ze bezpieczniki zostały sprawdzone i wszystko jest w porządku
A wycieraczki ci działają?
Generalnie wygląda na to że zrobiło się chyba jakieś zwarcie w układzie który jest połączony z klimatyzacją.

Czy kierunkowskazy działają prawo, lewo bez problemu?

Problem musisz mieć typowo elektroniczny skoro to tak padło. Czy coś jeszcze nie działa?

Kacper784 napisał(a):Również nie dzialaja światła awaryjne kiedy chce wymienić bezpiecznik od świateł awaryjnych natychmiastowo go pali wie ktoś o co może chodzić dzięki za odp
Musi być jakieś zwarcie skoro pali od razu bezpiecznik być może układ awaryjnych jest powiązany z klimatronikiem. Odepnij przełącznik awaryjnych świateł i wtedy sprawdź czy dalej będzie paliło bezpiecznik.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

23 Lip 2018, 00:29

Wycieraczki oraz kierunki w porzadku byłem u mechanika i powiedział ze kable robią zwarcie dodam ze ostatnio był ostry deszcz i w trakcie jazdy samochód mi przygasł
Kacper784
Obserwowany

23 Lip 2018, 12:25

Kacper784 napisał(a): byłem u mechanika i powiedział ze kable robią zwarcie dodam ze ostatnio był ostry deszcz i w trakcie jazdy samochód mi przygasł
Postaraj się zlokalizować jak najszybciej problem i wymień uszkodzone kable z izolacją bo zwarcie w instalacji może być niebezpieczne jak się zaczną iskry sypać.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...