Klimatyzacja Zafira B - nie wszędzie leci zimne powietrze

21 Lip 2021, 12:28

Witam ja z takim problemem. Klimatyzacja nabita i z wszystkich kratek wieje zimne powietrze oprócz prawej przy drzwiach i prawej części nawiewu na szybę gdzie leci powietrze takie samo jak na zewnątrz auta. Czy ktoś może podpowiedzieć jaką może być przyczyną. Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem ??
Griszka
Nowicjusz

21 Lip 2021, 12:45

Masz tam klimatronik dwustrefowy? Wygląda to tak jak by były zacięte jakieś klapki w układzie nawiewu które nie pozwalają na przepływ tego zimnego powietrza.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Lip 2021, 13:25

Manualna Klima jednostrefowa
Griszka
Nowicjusz

22 Lip 2021, 11:04

A siła nawiewu jest taka sama na tych kratkach jak zwiększasz ją to i z tych kratek też leci mocniej powietrze?

Trzeba by było dostać się do mieszacza powietrza i tam sprawdzić.
Rokiko
Forumowicz VIP

22 Lip 2021, 11:07

Sprawdzę siłę A żeby dostać się do tego mieszacza to trz5ba deskę rozbierać czy Nie??
Griszka
Nowicjusz

22 Lip 2021, 11:17

Tu już nie wiem ale spróbuj od schowka dostać się tam jest sporo miejsca z tego co wiem.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Sportowe Volvo V40 R-Design
    Volvo do swojej oferty wprowadziło sportową wersję, prestiżowego, pięciomiejscowego hatchbacka Volvo V40 R-Design. Auto jest dostępne w salonach z trzema silnikami wysokoprężnymi oraz trzema wersjami benzynowi. Cena modelu ...