Klocki hamulcowe Polo IV (9n)

17 Lip 2010, 20:25

Witam, chcę kupić do swojej polówki klocki na przód tylko nie jestem pewien jakie, ponieważ słyszałem że są dwa rodzaje. Na aukcjach allegro jest wiele pasujących do większości aut VW z tego okresu produkcji( seat, skoda, golf, bora itp). Nie jestem pewien co i jakie zamówić. Po czym mogę poznać jaki rodzaj mi potrzebny??? i jakiej firmy polecacie?
dziku06
Nowicjusz

Miejscowość: Orłowice

19 Lip 2010, 15:18

Najlepiej zkuknij czy masz wentylowane tarcze czy zwykłe,a potem zadzwoń do jakiegoś motosklepu i zapytaj się o klocki. Podasz rocznik,pojemnośc i ci powiedzą.
Można też przez internet zamówic,zadzwonic jak nie jesteś pewny.
Jakiej firmy..?
Ja kupuję od lat zawsze klocki firmy Raicam.Za nieduże pieniądze ,naprawdę solidny wyrób.Zjechałem już kilka kompletów,a w intensywnej miejskiej jezdzie potrafią wytrzymac 50 tys. kilometrów. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lip 2010, 16:25

Wypełnij ten -http://www.auto.strefa.pl/sklep/contact_us.php formularz, podaj nr VIN i napisz o co chodzi.

Pozdrawiam :smile:
Ostatnio edytowany przez e-Strefa, 28 Lip 2010, 21:34, edytowano w sumie 1 raz
e-Strefa
Nowicjusz

Miejscowość: Wejherowo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoń za najlepszymi czasami w symulatorze - Formuła E
    Dwaj kierowcy Audi: Daniel Abt i Lucas di Grassi, już 13 stycznia wystartują w trzeciej rundzie bieżącego sezonu Formuły E, która odbędzie się w Marakeszu, w Maroku. Jednak zanim zawodnicy staną na linii startu kolejnego ...
    BMW Vision ConnectedDrive 2011
    Majestatyczny koncept nadaje formę najnowocześniejszym technologiom oraz nowatorskim pomysłom, natomiast jego głównym zadaniem jest inteligentne zintegrowanie kierowcy, pojazdu i świata zewnętrznego. Wszystko to znajduje ...