Kobieta potrzebuje pomocy!!!

29 Sty 2008, 12:46

witam Panow serdecznie! miesiac temu zdalam prawo jazdy i chce kupic swoje pierwsze auto. Mam pare wskazowek, mniej wiecej sobie to auto wymyslilam, ale nie jestem przekonana do zadnej marki. Szukam auta 5-drzwiowego, zgrabnego-zadne limuzyny i sedany. Auto musi byc w miare przestronne, mam prawie 180 cm a ztylu powinno zostac troche miejsca na nogi ewentualnych pasazerow- o ile ktos odwazy sie ze mna jechac. Nie chce zadnego wielkiego silnika, nie zamierzam sie scigac. Auto bezawaryjne, takie troche do ''nauki jazdy''. kwotaokolo 25 tysiecy. Dziekuje za wszelkie wskazowki
Kamila :D
Mam prosty gust - zadowala mnie to co najlepsze
ameering
Nowicjusz

Miejscowość: PL/DE/LUX

29 Sty 2008, 16:42

Polonez będzie w sam raz, a i na kosmetyczne zostanie.

:o
Żart oczywiście.

Jasne że powinieneś celować w japończyki albo coś niemieckiego. Najlepiej to wejdź sobie na allegro i przejrzyj wszystkie samochody osobowe w tym przedziale cenowym. W ten sposób będziesz mogła sobie porównać i sprawdzić wiele samochodów.
przemandero
Nowicjusz

29 Sty 2008, 17:23

przemandero napisał(a):Polonez będzie w sam raz, a i na kosmetyczne zostanie.

:o
Żart oczywiście.

Jasne że powinieneś celować w japończyki albo coś niemieckiego. Najlepiej to wejdź sobie na allegro i przejrzyj wszystkie samochody osobowe w tym przedziale cenowym. W ten sposób będziesz mogła sobie porównać i sprawdzić wiele samochodów.

Bardzo podoba mi sie seat ibiza, citroen c3, audi a3, ford focus...te auta ogladalam, ale potrzebuje opini fachowcow...chlopaki pomozcie! waciki juz kupilam, teraz czas na auto :D
ameering
Nowicjusz

29 Sty 2008, 18:28

A3 jest fajne , podoba mi sie najnowszy model ale za ta kasę to będzie kilku letni. Za taka kasę Ibiza albo golf.Ale raczej Ibiza w bardzo bogatej wersji w dieslu. Chociaż prywatnie to przemyślałbym Cordobę, Toledo lub Leona.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

29 Sty 2008, 18:43

A co ja mam powiedzieć, ja mam 2m :)
Jeżdzę kompaktowym autem i Tobie też postaram się poszukać.

Opel Astra II
z gazem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (automat) :)
Link do opinii
[link do autocentrum.pl wygasł]

Ford Focus:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Link do opinii:

Nissan Almera:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Link do opinii

Toyota Corolla:
Link do opinii

VW Golf IV
Link do opinii
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

29 Sty 2008, 21:02

Jeżeli to ma być kompaktowe auto z nie za dużym silnikiem i dla kobiety zaraz po zrobieniu prawka, to zakładam, że grzebać w samochodzie nie masz zamiaru. Warsztat chcesz omijać szerokim łukiem.

Nie wiem czy ma być tanie w eksploatacji. Można byłoby bowiem polecić Ci silnik benzynowy + LPG, ale warto zwrócić uwagę, że instalacją gazową trzeba co ok. rok się zainteresować. Jeżeli więc nie jeździsz dużo to możesz sobie śmigać samochodem na benzynę.

W tej kwocie spokojnie kupisz niezły egzemplarz VW Golfa IV, Opla Astrę, Seata Leona. Samochody kompaktowe czyli w sumie do wszystkiego i dla każdego. Może nim jeździć rodzina, można nim jeździć samodzielnie. Miejsca ma wystarczająco w przeciwieństwie do Seata Ibizy.

Np. Opel Astra II Classic z silnikiem 1.4 w benzynie (90 KM śmiało wystarczy).
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik R110 – Renault ZOE
    Silnik R110 jest najnowszym osiągnięciem Renault, lidera na rynku samochodów elektrycznych w Europie, potwierdzającym jego strategię rozwoju i produkcji silników elektrycznych i kolejnym dowodem na know-how ...

29 Sty 2008, 21:43

Polecam Ci VW golfa IV lub audi a3 są to naprawdę niezawodne auta, poszmeraj sobie w allegro, poszukaj modelu który Ci się podoba ( Ci się podoba a nie inni mówią że jest super i wogóle) i pokaż go nam. My powiemy Ci co o nim sądzimy, ewentualnie przedstawimy Ci jego wady i zalety :-). Pozdrawiam!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

29 Sty 2008, 21:54

Też proponuję AUDI A3, ew. GOLF IV
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

30 Sty 2008, 10:38

Piter napisał(a):Też proponuję AUDI A3, ew. GOLF IV

To co wyżej. Najlepsze propozycje to właśnie Golf IV i Audi A3.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

30 Sty 2008, 10:57

Chlopaki, seat ibiza podoba mi sie z sylwetki, ale jak usiadlam w srodku to malo nie nabawilam sie klaustrofobii. Leon jest tez fajny. Powoli opuszcza mnie mysl o Focusie. Wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem ten polecany golf IV. Taki akurat dla mnie. Audi A3 jest czaderskie ale bardziej podoba mi sie te nowsze, a nie chce mi sie juz na nie oszczedzac. Moze ktos ma doswiadczenia z citroenem C3? Albo Leonem? No i wogole wolalabym jakies autko w dieslu...tak 1.9 mniej wiecej... :lol:
ameering
Nowicjusz

30 Sty 2008, 11:35

więc golf IV 1.9 tdi powinien Cię zadowolić. Te silniki to bardzo udane konstrukcje. Oszczędne i mało awaryjne.
przemandero
Nowicjusz

30 Sty 2008, 11:39

Mam doświadczenie z nowym Leonem i z nowym też ale za ta kasę to starszy bardzo fajny samochód. Fajnie sie prowadzi. Ogólnie polecam ten model.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

30 Sty 2008, 19:18

Jeżeli zależy Ci na bezawaryjności to polecam taki samochód

Nissan Almera

Toyota Corolla

VW Golf

Ford Focus

Peugeot 206

Fiat Grande Punto

Skoda Fabia

Toyota Yaris

Takie auta jak Grande Punto Yaris też pownnaś wziąśc pod uwagę jesli to ma być auto uczące jeżdzić
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

02 Lut 2008, 11:49

wedlug mnie corolla bedzie jak znalazl :) nie trzeba odwiedzac warsztatu a i prezentuje sie calkiem przyzwoicie...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Lut 2008, 08:25

Zgadzam się z Tobą, że Corolla by6łaby idelana jednak ten Focus oraz Grande Punto nie byłyby złym wyjściem
Zbyszek
Początkujący