Kobieta szuka auta z małym silnikiem :)

04 Lip 2015, 00:31

Może Fiat Seicento?
Wiem trochę małe. Ale pali tyle co nic benzyny, gazu to już nie wspomnę. Części łatwo dostępne i tanie. Trwałe zawieszenie. Moje stare miało seicento 130 tysięcy km i od nowości z zawieszeniem tylko przednie amortyzatory robiłem ( bo w jakąś dziurę wpadłem, Polskie drogi :? ) A na przeglądzie wszystko było bardzo dobrze :) Jakość wykonania jest bardzo dobra jak na ten segment i cenę. Jest lepiej wykonane od Lanosa. Minusy? Problemy z hamulcami, często lubią się przegrzewać i piszczą i układ chłodzenia jest mało wydajny i w lato te auto potrafi się zagotować. Poza tym nie miałem zastrzeżeń do tego auta. Na plus również to że można trafić Seicento od pierwszego właściciela i jest dużo egzemplarzy w dobrym stanie :yes:
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lip 2015, 07:58

Barol napisał(a):Koniu 105kw to daje jakieś 142km kurde Civic 1.4 i tyle koników
Nie, nie :mrgreen: Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to że wpisał 75 KW :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Lip 2015, 10:33

Sporym minusem Seicento jest strefa zgniotu,przy 50-60km/h auto potrafi poskładać się jak karton..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012