REKLAMA
Cześć,
jestem z okolic Warszawy i szukam samochodu, a że nie jestem w temacie tak obeznana jak powinnam, żeby bez problemu kupić go sama, proszę o pomoc Was - drodzy koledzy i (kto wie) koleżanki
Auto do 15000zł, benzyna, maksymalnie z 2007 roku, do jazdy do pracy, ok 14 km w obie strony, czasami gdzieś głębiej w miasto, rzadko do samej Warszawy lub pod. Najczęściej jeżdżę sama, czasami z jedną lub dwiema osobami. Do tej pory zwróciłam uwagę na modele takie jak: Opel Corsa D, Fiat Grande Punto, Honda Jazz, może Suzuki Swift, Ford Fiesta Mk6.
Kilka z tych modeli mi już odradzono. Opel wg mojego mechanika wychodzi drogo przy naprawach (aż nie wiem co o tym myśleć), Fiesta to podobno badziew, ale w sumie nie wiem czemu, więc nie wiem również czy brać tą opinię pod uwagę, z tym, że podobno pali niemało. Ogólnie zależy mi na mało palącym i niedrogim w eksploatacji aucie. I tutaj pytanie do Was, moi drodzy, co sądzicie o tych autach, ewentualnie czy są inne, które z czystym sumieniem polecilibyście w tym budżecie?
Pozdrawiam
Margola