Kobieta za kierownicą

17 Cze 2014, 14:05

nie jestem zdania, ze kobieta za kierownica - to jadace nieszczescie po ulicy. Teraz niektore kobiety jezdza lepiej od facetow, panowie nie bojmy sie do tego przyznac :)
quti
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 07 1979
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: skoda
Paliwo: Benzyna

20 Cze 2014, 00:11

Jestem kobietą i czasem zdarza mi się zrobić coś głupiego, ale nie jest ze mną tak źle, jak z wieloma innymi kobietami. Nie przepuszczam samochodów wjeżdżających na rondo, nie jadę ślimaczym tempem przez skrzyżowanie, na którym nie mam pierwszeństwa, nie zatrzymuję się na środku skrzyżowania. Często przepuszczam pieszych i wpuszczam inne samochody. Zauważyłam, że wiele kobiet w ogóle nie patrzy na to, co się dzieje wkoło drogi. Ile razy widziałam, jak ktoś zatrzymał się by przepuścić pieszego, a kobieta z naprzeciwka jedzie jak gdyby nigdy nic... Mężczyźni jednak rzadziej robią takie głupoty.
stc11
Obserwowany

Miejscowość: Gdańsk
Auto: Szukam :)

20 Cze 2014, 15:33

stc11 napisał(a):Jestem kobietą

Zapraszam - kobiety-g34568.html
stc11 napisał(a):ktoś zatrzymał się by przepuścić pieszego, a kobieta z naprzeciwka jedzie jak gdyby nigdy nic

Dopóki pieszy jest niejako na "drugiej połówce" jezdni to nic nie przeszkadza aby przejechać.. Oczywiscie myśląc.. :yes:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

01 Sie 2014, 16:41

Tak, racja. Ale myśleć powinny obie strony - i kierowca i pieszy :) nie wszystkie kobiety są z góry złymi kierowcami.
kamila34
Nowicjusz

Auto: Nie mam

25 Sie 2014, 10:08

Być może kobiety jeżdżą z tzw. reguły wolniej, ale jestem przekonany o tym, że są bardziej uważnymi kierowcami. Poza tym myślę, że płeć nie stanowi tu problemu zasadniczego, a kierowcy dzielą sie po prostu na dobrych i tych złych. No i jeszcze jest trzecia kategoria - idioci bez wyobraźni.
serdeczny
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 24 07 2001
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2009

19 Paź 2014, 02:00

Kobieta za kierownicą równa się bezpieczeństwo i rozwaga. Już 7 lat z okładem jeżdżę bez żadnej stłuczki :) facetów zawsze brawura ponosi, natomiast Panie wiedzą, co to kultura jazdy
Lena88
Obserwowany

Auto: Fiat Panda
Rok produkcji: 2009

08 Lis 2014, 21:34

Poniewaz kiedys musialem robic dodatkowe prawo jazdy a W Brytanii to przed egzaminem musialem odbyc obowiazkowo iles tam jazd z instruktorem

Zadalem ogolne pytanie - ile godzin jazdy powinien kursant odbyc zanim jest gotow do egzaminu

Dostalem na to dosc ciekawa odpowied:

- dla 80% facetow - tyle godzin ile maja lat

No a dla 20 % ?

Nie mozna niczego przewidziec !

Ps a jak myslicie co odpowiedzial z kobietami???
HalfPrisoner
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 6-1973
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Lexus IS250 Mondeo III
Silnik: 2,5 l 207 2 l 145 KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

18 Lut 2015, 18:42

przyznaję, że moja kobieta jest bardzo dobrym kierowcą i na pewno rozważniejszym niż ja... owszem ma problem z parkowaniem i czasem jej to zajmuje dużo czasu, ale i tak chwalę ją bardzo!
Czternaście
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 1986
Auto: BMW

19 Lut 2015, 20:31

są wyjątki ale rzadko kiedy przeważnie kobiety za kółkiem nie wróżą nic dobrego :P
magda6666
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 11 2008
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: audi b3 80
Silnik: 1,8
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1992

22 Lut 2015, 22:51

W piatek samochod kombi nagle zjechal z chodnika zajezdzajac droge jadacemu Mercowi

Ten ostro odbil na lewy pas- zajezdzajac mi droge, na szczescie ja dalem rade wyhamowac.

Gdyby nie bylaby teoretycznie jasna ocena - stluczka 2 facetow, z ktorych jeden winny.

Ale zobaczylem na swiatlach- byla dosc mloda kobieta w wielkich okularach ,a w lusterku zobaczylem mlodego faceta pedzacego po jezdni.

W koncu dopadl te babke w kombi , bo powoli skrecala w prawo, jak pare razy stuknal w jej samochod to sie zatrzymala.

Ruszylem na swiatlach , ale zobaczylem ze zostawila na jezdni na jedynym pasie e te strone swoj samocho i to z otwartymi dzrwiami.

Po poludniu jak wracalame sprawdzilem- kawalem urwanego blotnika, prawdopodobnie tego faceta , ktory dobiegal.

Mi to wygladalo najpierw na ruszanie/jazde faceta z 2 promilami lub wyzej, ale byla to "kobieta za kierownica"
HalfPrisoner
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 6-1973
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Lexus IS250 Mondeo III
Silnik: 2,5 l 207 2 l 145 KM
Typ: Sedan/Limuzyna

17 Mar 2015, 10:51

Haha...
Brak słów...
Według mnie kobiety stanowią naprawdę wielkie zagrożenie na drodze... Każda powinna mieć zamontowany system do monitoringu gps. Po co? Po to, że mąż, chłopak, ojciec mogli skontrolować co obecnie robi ich kobieta, gdzie jest, z jaką jedzie prędkością, jak eksploatuje samochód i w razie czego jest w stanie jakoś zareagować.
kamilmirko
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Audi Q7
Silnik: 3.0 TDI 245KM

18 Mar 2015, 10:19

kamilmirko - proszę na forum nie obrażać kobiet za kierownicą - regulamin. Od siebie dorzucę - że są kobiety, które prowadzą o wiele lepiej niż ty....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

18 Mar 2015, 14:04

mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

25 Mar 2015, 13:10

Od razu wspomnę, że jestem kobietą. Jeżeli chodzi o wypadki to zawsze mężczyźni będą gorsi przez to, że lubią prędkość. Kobiety są bardziej ostrożne i nie spieszy im się aż tak. Ale... oczywiście są różni kierowcy. Panie, które jeżdżą codziennie do pracy są już innymi kierowcami. Natomiast są takie, że lepiej nie spotykać je na drodze... wyjeżdżają nie patrząc czy mogą, nie odsuną się, nie przepuszczą, nie ustąpią itd. robią takie rzeczy jakby były co najmniej na kursie na prawo jazdy. Osobiście nie pamiętam, żeby jakaś kobieta ustąpiła mi na pasach!
Cargo
Nowicjusz

Auto: Rover 214

25 Mar 2015, 13:46

Masz dużo racji.
Zastanawiam się tylko, czy to nie jest tak, że kobiety przepuszczają częściej mężczyzn, a mężczyźni kobiety :)
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40