Kobieta za kierownicą

27 Sty 2011, 13:12

To kolejny stereotyp, który niestety cięzko będzie obalić, pomimo coraz większej ilości pań, które jeżdżą dużo lepiej niż panowie. A presja "baby za kierownicą" wciąz jest bardzo duza, co sama odczuwam za kazdym razem kiedy jadę ze swoim teściem - zawodowym kierowcą OMG. Mogę się od niego wiele nauczyć, ale okupione to jest godzinami gadania, ze baba to do garów, a nie za kółko :evil: .
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

28 Sty 2011, 10:06

pansamochodzik napisał(a):sama zamówiła komplet zimowych. pewnie tylko dlatego, że pośrednikiem był konsultant z netcara z chrupka w głosie.

Jak bym od konsultanta z chrupką niczego nie kupił! :D
pimpurdan
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

28 Sty 2011, 11:53

Nie mów hop.... :lol:
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

01 Lut 2011, 16:51

Nie da się ukryć, że kobiety jeżdzą dużo bezpieczniej. Facetom za kółkiem włącza się zaraz zmysł rywalizacji, chęć popisania się lub po prostu ochota na poczucie lekkiej adrenalinki. Taka już męska natura. Dlatego uważam, że powinny być ogólnodostępne place, tory, gdzie każdy kto ma ochotę się sprawdzić, poszaleć, mógłby to zrobić narażając jedynie, co najwyżej siebie...
Autko! Autko! Autko!
mariano99
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

01 Lut 2011, 17:43

mariano99 napisał(a):Dlatego uważam, że powinny być ogólnodostępne place, tory, gdzie każdy kto ma ochotę się sprawdzić, poszaleć, mógłby to zrobić narażając jedynie, co najwyżej siebie...

Tego naprawdę nam brakuje. A przynajmniej mi. Ja bardzo chętnie pojeździłbym sobie w terenie nie zastanawiając się czy zaraz nie będzie mnie ganiał jakiś leśnik, strażnik czy policjant (choć i tak nie wjeżdżam tam gdzie nie wolno)
Tylko niestety wątpię, żeby rywalizacja została na torze i nie przenosiła się na drogi :roll:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

03 Lut 2011, 15:29

Ja osobiście jestem kobietą i ulwielbiam szybką jazde.Nie powiem że nie raz się zdarza wystartować od świateł do świateł ale żeby się wyszaleć dwa razy w roku jerzdzę na zawody :) Startuje na 1/4 i na zawodach sprawnościowych.Fajna zabawa a za razem można się wyszalec i czegos nauczyć.Mój zawód również jest związany z motoryzacją i lubie to co robię :)
pasjonatka
Nowicjusz

Miejscowość: Miasto
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
    Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...

05 Lut 2011, 10:50

Kobiety i mężczyźni mają różne style jazdy i temperamenty. Tak w jednej jak i drugiej grupie są świetni kierowcy i kiepściutcy. Nie odwarzył bym się stwierdzić, że któraś grupa jest lepsza ;)
Pruję osiem dych
Jadę dziś do Tych
piliusz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

08 Lut 2011, 14:54

Stereotyp? a skąd sie wziął?
Obserwuje kierowców juz kilkadziesiąt lat, jeździ sie coraz trudniej i coraz więcej kobiet siedzi za kółkiem.
Mam taka statystyczna opinie na temat płci kierowców:
Jest tyle samo dobrych kierowców wśród kobiet , co złych wśród mężczyzn.
I nie o to chodzi , żeby statystycznie mieć mniej wypadków jeżdżąc o 20 km/godz wolniej niż pozwalają przepisy, jeszcze mniej wypadków bedzie w czasie postoju.
Zbyt wolna jazda i zbyt asekuracyjna prowadzi do korkow i powoduje potencjalne zagrożenia, chociazby konieczność wyprzedzania takiej "ostrożnej" przez dziesiątki samochodów.
Często mam wrazenie widząc nieporadność kobiet za kółkiem, że dostaja prawo jazdy na "piekne oczy", bo tez często ta nieporadność jest zatrważająca.
A poza tym kocham kobiety
kwant
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia

09 Lut 2011, 15:06

A, to ja tak wepchnę kij w mrowisko... :mrgreen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ffora4LPuuI[/youtube]
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

09 Lut 2011, 17:47

ha ha... bym ze śmiechu z krzesła spada :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Lut 2011, 13:46

fourup napisał(a):A, to ja tak wepchnę kij w mrowisko... :mrgreen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ffora4LPuuI[/youtube]

Uwielbiam filmiki z tej serii :D Bardzo pomogły mi przed egzaminem czułam się wręcz Bogiem patrzac na tą kobitkę :D
motomama
Początkujący

Miejscowość: Kujawy

22 Lut 2011, 13:57

Ten filmik i ta Pani to jest ekstremum ekstremów więc doprawdy nie obrażajmy kobiet : )))
Autko! Autko! Autko!
mariano99
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

31 Mar 2011, 13:56

pansamochodzik napisał(a):moja żona jest lepszym kierowcą niż ja, wstyd się przyznać. gorzej u niej z wymianą opon.
w każdym razie ma już rozeznanie w modelach opon, ostatnio nawet sama zamówiła komplet zimowych. pewnie tylko dlatego, że pośrednikiem był konsultant z netcara z chrupka w głosie.
jak dla mnie syndrom kobiety za kierownicą to już legenda i teraz pozostaje mi tylko nauczyć żonę wymiany opon. szukam jakiś filmików instruktażowych, najlepiej z kobietą w roli głównej. moja żona chce do wszystkiego dojść sama, więc apeluję do drogich moto-kobiet o pomoc. jak macie coś, wrzucajcie!

Najlepiej wysłać zapytanie do serwisu/sklepu internetowego, w którym zaopatrujesz się w opony. Podejrzewam, że czymś takich właśnie dysponują.
pimpurdan
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

01 Kwi 2011, 11:18

A, to ja tak wepchnę kij w mrowisko... :mrgreen:

Proszę spojrzeć kto na końcu wysiada z auta :cool:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7wfDZcfLFxU&feature=related[/youtube]

Mężczyzna też potrafi :mrgreen:
KingaXX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

03 Kwi 2011, 20:00

A ja lubie kobiety za kierownicą, oczywiście nie wszystkie ale trafią sie czasami ciekawe babki i z takimi elegancko sie można komunikować i nie ma problemu, a czasami także lubią wcisnąć w podłoge jak mają coś fajnego pod butem, czasami mam wrażenie że są bardziej zdecydowane od płci męskiej, i bardziej ogarniają co sie dzieje..

No ale są też takie którym można machać i dawać długimi 15 razy żeby przejechały a one dalej stoją jak te drzewa w lesie..
matias700
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno