Kobieta za kierownicą

21 Sty 2012, 21:03

hmm mam prawo jazdy od 5 lat. Zadnego mandatu zadnej stluczki i wypadku a dodam ze uwielbiam szybko jezdzic. moja jazda jest dynamiczna i uwazam ze jestem bardzo dobrym kierowca, nieraz to wlasnie facet mi droge zajechal, to wy powinniscie sie nauczyc jezdzic bo to wlasnie faceci powiduja wypadki, jezdza po pijanemu, wiec kierowcami powinny byc tylko kobiety!:)
Pacia89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 12 2007
Auto: MG zr

21 Sty 2012, 23:05

Pacia89 napisał(a): wiec kierowcami powinny byc tylko kobiety!:)

No nie to juz chwyt ponizej pasa..... :!: :!: :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Sty 2012, 23:13

mam prawo jazdy od 5 lat. Zadnego mandatu zadnej stluczki i wypadku a dodam ze uwielbiam szybko jezdzic. moja jazda jest dynamiczna i uwazam ze jestem bardzo dobrym kierowca, nieraz to wlasnie facet mi droge zajechal, to wy powinniscie sie nauczyc jezdzic bo to wlasnie faceci powiduja wypadki, jezdza po pijanemu, wiec kierowcami powinny byc tylko kobiety

- posiadanie prawa jazdy (dotyczy przede wszystkim tego wydanego w Polsce) nie jest żadnym wyznacznikiem umiejętności, tak jak jego czas posiadania
- zero mandatów, zero stłuczek, ile kolizji?
- ludzie bez przerwy zajeżdżają Ci drogę. Przyczyna? Zapewne Cię nie widzą. Wniosek? Zwolnij.
- nie wiem o jakich facetach mówisz, wszystko co działo się samochodem prowadzonym przeze mnie nigdy nie dotyczyło nikogo innego. No chyba, że ktoś mi zapie... drzwiami na parkingu.
- po pijanemu? Ostatnio wcinam dużo batonów, pewnie dlatego nie pamiętam jak ostatnio jeździłem.
- o tak, wyrzućmy facetów z motorsportu! Niech poznikają z całego świata wyścigi, a na listach startowych rajdów będą widnieć 2, 3 załogi!
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

22 Sty 2012, 10:30

hahaha chyba kolega za bardzo wzial to do serca:) kolizji tez mialam 0:) o ile sie o to pytasz! zajezdzaja nie dlatego ze nie widza lecz wymuszaja wrecz pierwszenstwo! i to mi chodzilo bo niewazne czy nie bedzie mnie widzial io wyjedzie z podporzadkowanej drogi, to jest wymuszenie! i jezeli ja w niego uderze to jego wina:)
Pacia89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 12 2007
Auto: MG zr

30 Sty 2012, 17:34

niektóre kobiety za kółkiem to katastrofa, chociaż znam parę które prowadzą naprawdę dobrze. znam też taki przypadek dzianej panienki - zdała fuksem za 4 razem, tatuś kupił nowe, małe autko - Fiat 500, i ponad 140 km pod maską - a dziunia jak się zagada za kierownicą to np. zapomina zmieniać biegów i hamować. cud że jeszcze w nikogo nie wleciała.. heblowań do zera i awantur na skrzyżowaniach to miała już chyba z 10, katastrofa. już o poprawianiu makijażu w lusterku nie wspomnę - po prostu uważa że wszystko jej wolno na drodze. ale to tylko jeden wybitny przypadek.
Zlom0
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 11 2011
Auto: VW Bora 1.6 SR 101KM

31 Sty 2012, 17:06

moja połówka jeździ całkiem dobrze, czuję się bezpiecznie z nią za kierownicą. ale może dlatego, że (będę skromny) sam ją szkoliłem, hehe :)
drmax
Nowicjusz

Auto: Land Rover Disco 2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
    Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...

05 Mar 2012, 10:37

Haha drmax tak jakbym słyszała mojego męża :D Za każdym razem do tej pory jak ze mną jedzie zawszze musi mi coś wypomnieć lub poprawić. No i jego tekst: "no... ja bym to zrobił inaczej" albo ostatnio:
ja: ale tu pełno tych choler...ch dziur!
on: no i wszystkie twoje
:mrgreen:
A co ja mogę za to ze jak omijam dwie czy trzy to wpadam w kolejne :roll: i jeszcze autobuis z naprzeciwka a on każe mi omijać dziurzyska :D
Ehh tak to jest jak się ma lepszego kierowcę (bo w to nie wątpię!) z prawej :lol:

Musze jednak przyznać że dzięki tym wszystkim jego uwagom - czasami bardzo wkurzającym zresztą (a charakterek mam trudny ehmm) - zwracam uwagę na rzeczy które jeszcze rok temu np byłyby dla mnie abstrakcją :wink:

Kurde trza przyznać że dobry jest w te "klocki" :mrgreen:

I apel do kobiet - weźcie sobie czasami do serca uwagi faceta-kierowcy, bo wytykając błędy widzi coś czego my czasami nie ogarniamy :mrgreen: Wnerwicie się, wykopiecie go z auta, ale po kilku głębszych ODDECHACH 8) przyznacie mu mimo wszystko rację (piszę o tych inteligentnych kobiałkach bo pinklady raczej nie skumają i tak :roll: )

WIEM CO PISZĘ hahaha :P bo nie raz tak było w moim przypadku, no z tym że męża chciałam wyrzucić ale się nie dał (za duży jest :mrgreen: )
AQULA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 05 04 2008
Auto: Nissan Terrano II 2.7TD 217kkm

12 Mar 2012, 00:55

Eh...a ja ku zaskoczeniu panów jeżdżę lepiej niż mój mężczyzna, mimo że on ma prawo jazdy dłużej niż ja. Poza tym moje siostry też świetnie radzą sobie na drodze. Wiadomo, że trafiają się kobiety ciamajdy, ale tak samo jest z facetami, chociaż przeginają w drugą stronę i przesadnie cwaniakują...faceci:/
Kaska84
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 1984
Auto: Opel Corsa D 1.2

12 Mar 2012, 10:46

Kaska84 - Zgadzam się z Tobą w 100% - częściej spotykam się z brawurową jazdą mężczyzn i cwaniakowania, natomiast kobiety głównie widzę jak zabierają się do wyprzedzania lub po prostu zmiany pasa ruchu bez jego wcześniejszego skontrolowania! Bo po co lusterka! O zgrozo :roll: Zawsze, ale to ZAWSZE jak widzę taki manewr obstawiam że to babka i się nie mylę w 80% . Niestety.

Ehh Oby takich "kierowniczek" jak ty Kaska84 było dużo więcej :)
Ja też do tego ciągle dąże z pomocą męża :lol:
Zresztą sporo kobiet znam i większość jeździ dobrze. No zdarzają się oczywiście kobietki które manewrują z 0,5h przy parkowaniu albo takie wymyślają kombinacje że ja bym na to nie wpadła będąc kobietą :D
Np. moja sąsiadka haha, jak ona parkuje albo wyjeżdża to aż nie raz sobie popatrzę bo zawsze coś "stworzy" :D Ostatnio np. zamiast wycofać z miejsca parkingowego jakieś parę metrów dalej ona manewrowała pomiędzy dwoma znakami żeby się odwrócić i wyjechać. Zawracanie na 8 :D
AQULA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 05 04 2008
Auto: Nissan Terrano II 2.7TD 217kkm

20 Mar 2012, 14:24

To jest naukowo udowodnione, że kobiety powodują mniej wypadków!!! Nie mówię, że któraś z płci jeździ lepiej lub gorzej, ale kobiety po prostu jeżdżą bezpieczniej.
Moja ulubiona księgarnia internetowa to gandalf, szczególnie polecam podręczniki do liceum.
chameleon
Nowicjusz

Miejscowość: łódź
Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Mar 2012, 17:00

Wystarczy spojrzeć na statystyki żeby zobaczyć, kto jest bezpieczniejszym kierowcą:P

W 2008 kobiety spowodowały tylko 17,4% wypadków.

[Aby zobaczyć PDF musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

emilie
Początkujący

Auto: Audi Q7

27 Lut 2013, 19:53

Uważam, że czasami kobiety lepiej prowadzą samochód :) znam nie jednego faceta, który powinien odstawić prawo jazdy wraz z samochodem:). Kobiety potrafią się skupić w czasie jazdy, nie podchodzą agresywnie do niektórych sytuacji, nie zajeżdżają drogi innym.. ;P. Ostatnio miałam sytuację, że facet za mną użył klaksonu, zatrąbił :D, a drugi facet, który był przede mną myślał, że to ja.. Ten, który stał przede mną jechał za mną pod sam dom.. Głupi łysol w bmw :). Takich ludzi można spotkać na drodze, nieważne czy kobieta prowadzi, włączył się agresor i trzeba za tą osobą jechać. Na szczęście nic nie zrobił :P
KarolinaKl
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia
Auto: Toyota Corolla
Silnik: 1.4

23 Mar 2013, 10:23

nie jedna kobieta jeździ lepiej od mężczyzn ;-)
KrzysiekStreet
Nowicjusz

Auto: GOLF V
Rok produkcji: 2006

23 Mar 2013, 12:00

Jest wiele kobiet i mężczyzn dla których wsiadanie za "kółko" nie jest wskazane.
Gajor
Nowicjusz

Auto: Opel Astra Classic
Silnik: 1.4 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

23 Mar 2013, 17:37

To prawda, nie jedna kobieta jeździ lepiej, Jednak nie wszyscy o tym wiedzą ;) większość facetów nie chcę przyznać się do tego :)
KarolinaKl
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia
Auto: Toyota Corolla