Kobieta za kierownicą

07 Paź 2013, 12:15

ploteczki przez telefon w czasie jazdy to niestety chyba raczej ich domena, mówię tutaj o sytuacji kiedy nie maja zestawu glosnomowiacego, bo faceci tez potrafią gadac dlugo przez fona podczas jazdy
zordon
Nowicjusz

Auto: toyota avensis

08 Paź 2013, 09:48

MotoAlbercik napisał(a):dopiero jak zaczałem trąbić to się zaczeła rozglądać co się dzieje i zatrzymała się w połowie skrzyżówania

a mówi się, że kobiety mają bardziej podzielną uwagę jak faceci :) i ze mogą robic i mysleć o kilku rzeczach równoczesnie :)
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1985

08 Paź 2013, 13:06

bo faceci tez potrafią gadac dlugo przez fona podczas jazdy

Zgadza się - żeby nie było, że tylko kobiety gawędzą przez telefon w czasie jazdy, to niestety część męska również to robi. Tyle tylko, że z tego co ja zauważyłem jak jadę samochodem albo idę ulicą, to większą niechlubę w tym temacie przynoszą kierowcy tirów niż osobówek. A jak już trafi się osobówka, to widać, że to pan w garniturku, autko takie troszkę droższe, więc od razu wiadomo, że to jakiś firmowiec zestresowany albo wystarszony jedzie. Dlaczego zestresowany i wystarszony? Bo jakby tak nie było, to nie rozmawiałby z telefony podczas jazdy, tylko jak telefon zadzwoni, to nie odbiera się, a zjeżdża się na pobocze lub na najbliższy parking i się oddzwania. A jak ktoś się boi szefa, to odbiera od razu, bo przeciez szef nie może czekać. Dlatego, są to tylko wystarszone robaczki, ubrane w garnitury, jeżdżący nie swoimi samochodami ( firmowymi ), bo na taki samochód nigdy jednego czy drugiego by nie było stać. Pytanie tylko, dlaczego szef nie założy w takim samochodzie zestawu głośnomówiącego?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Paź 2013, 12:28

kobiety na ogół jezdzą dobrze, wiadomo, zawsze trafi się czarna owca - ale u panów to SAMO
jaconww
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 08 2006
Auto: Lexus

15 Lis 2013, 02:12

Dla mnie niepojęte jest wykonywanie makijażu w samochodzie. Przecież to się nawet ust błyszczykiem nie da pomalować, bo tak trzęsie, a co dopiero jedną ręką, a drugą trzymając kierownicę... Kosmos... A znam taką jedną, co opowiada, że makijaż załatwiana dwóch czerwonych światłach... :P
Nowalijka
Nowicjusz

Auto: seat cordoba

19 Lis 2013, 16:09

Nowalijka napisał(a):Dla mnie niepojęte jest wykonywanie makijażu w samochodzie. Przecież to się nawet ust błyszczykiem nie da pomalować, bo tak trzęsie, a co dopiero jedną ręką, a drugą trzymając kierownicę... Kosmos... A znam taką jedną, co opowiada, że makijaż załatwiana dwóch czerwonych światłach...

jak się stoi na światłach to wtedy nie trzęsie i nie trzeba trzymać kierownicy :)
poza tym w mieście jadąc do pracy to czasem stoi się kilka zmian świateł więc myślę, ze każda kobieta da radę wymalować się ... hmmm ... muszę pomyśleć o golarce podłączanej do gniazdka samochodowego :D
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid - test spalania
    Rzeczywiste średnie zużycie paliwa w teście What Car: 5,43 l/100 km Główne zalety nieco mniejszej od RAV4 Hondy CR-V Hybrid to wysoki komfort podróżowania, dużo przestrzeni dla pasażerów i oczywiście ...

19 Lis 2013, 16:27

alfarthur napisał(a):muszę pomyśleć o golarce

A co będziesz sobie golił ?? :lol: :lol: :wink:

Mówisz i masz..
http://www.eldom.eu/pl/products/electri ... /g33_eldom
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

03 Gru 2013, 09:31

silvo44 napisał(a):A co będziesz sobie golił ?? :lol: :lol: :wink:

no coż ... jakby ci to wyjaśnić ... :) Mężczyźni czasem potrzebują się ogolić ... :)
Choć najlepiej nie za często bo podobno kobiety uwielbiają taki 3-dniowy zarost :)

A co do maszynki ... dzięki z linka, zainspirował mnie. Trochę poczytałem i w zasadzie można przecież kupić sobie maszynkę do golenia akumulatorową i spokojnie z nią jeździć np. cos takiego: http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet ... egoly.html
w sumie całkiem fajna cena, a bateria spokojnie wystarczy na kilka razy :)
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Gru 2013, 14:47

Osobiście znam kobiety, które jeżdżą o wiele lepiej niż większość facetów, więc nie ma reguły.
devo
Nowicjusz

Auto: BMW

16 Gru 2013, 14:53

kobiety przede wszystkim jeżdżą wolniej i rozważniej, dlatego jest zdecydowanie mniej wypadków spowodowanych przez kobiety niż przez mężczyzn.
zosia876543
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 1973
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Audii
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

14 Sty 2014, 11:23

Ja muszę przyznać, że moja żona też nieźle śmiga, co więcej jak zaczęliśmy być ze sobą wiele kłótni było o to, że przegina. Pracowaliśmy razem, więc jeździliśmy nieraz w delegacje służbowymi autami. Nie mogłem jej dogonić toyotą FG. 220 km na Katowickiej w deszczu to już przegięcie moim zdaniem, a jedyny mandat jaki miała to za zaparkowanie w osiedlowym parku. Nie wiem jak to się stało, że nikt jej nie złapał na prędkości. To chyba ta kobieca intuicja. Teraz się uspokoiła na szczęście, postanowiliśmy mieć jedno auto, którym ja jeżdżę i jest ok ;D se se se Żonka jeździ okazjonalnie, przez nie czuje się już tak pewnie i jeździ wolniej ;D
BartKos
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 03 02 2003
Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.6crdi 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2011

07 Lut 2014, 15:05

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

polecam :P
garcia
Nowicjusz

Auto: Mini Cooper
Skrzynia biegów: Automatyczna

06 Mar 2014, 11:13

Mówi się, że kobieta za kierownicą to bogini - pasażerowie się modlą, a przechodnie żegnają :)
dominik19
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 03 1995
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 101 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998

25 Kwi 2014, 11:24

Z obserwacji uważam, że kobiety są świetnymi kierowcami, tylko z parkowaniem często sobie nie radzą.
Iwona1983
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Nie mam

13 Maj 2014, 10:57

Tu się nie zgodzę - parkowanie to tylko i wyłącznie kwestia praktyki i nie każdy facet od razu parkuje idealnie - tak samo kobieta. Trzeba się nie bać i nie szukać na siłę takich miejsc parkingowych, które nie są z każdej strony obstawione innymi samochodami.
bebe7
Nowicjusz

Auto: BMW