Kolejny temat 35-45 tysięcy - jaki silnik?

04 Mar 2017, 12:11

Jest już kilka(naście) takich tematów, ale nie znalazłem żadnego w którym kryteria by się pokrywały, dlatego pozwolę sobie stworzyć kolejny.
Szukam:
a) Sedana / hatchbacka
b) Benzyna (nie będzie zakładany gaz)
c) Średnio 20 tysięcy kilometrów rocznie, głównie w mieście.
d) Najlepiej wolnossący
e) Jakaś znośna moc, wiem, że to względne pojęcie, obecnie użytkuję 120km w segmencie B i jest w porządku.
f) Plastiki na poziomie

Rozważam:
a) Focusa MK3
b) Renault Megane III
c) Opla Astre J
d) Opla Insignię
e) Mazdę 3 sedan (?)
f) Citroen C5 III

Którymi modelami warto się zainteresować i z jakimi silnikami? Jestem też otwarty na propozycje innych modeli. Z góry dzięki
Cialdini
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Mar 2017, 12:33

Skoro samochód będzie używany głównie w mieście to moim zdaniem C5 III oraz Insignia będą za duże (kłopoty z miejscem do zaparkowania). Jeżeli takie typy podajesz i nie masz problemu z miejscem do parkowania to może też być Laguna III z 2.0 140 KM albo mocniejszą odmianą z turbo. :) Ja jednak, jeżeli używałbym auta w mieście i w trasie "od wielkiego dzwonu" to wybrałbym coś z segmentu C (czyli pozostałych, które podałeś). :)
mAt55
Nowicjusz

Auto: Seat Ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...