Tak napisałem samemu druk oświadczenia sprawcy proszę sprawdźcie czy dobrze to zrobiłęm czy potrzeba coś pozmieniać ?:)a także mam pytanie czy nagłowek jest dobry gdyż ja podczas tego całego zajścia byłem w biurze a moje auto stało zaparkowane na podjeździe firmy tak jak kilka pozostałych aut i stad pytanie czy to była kolizja drogowa czy jak to wszystko mam nazwać żeby było dobrze? Oraz jak napisać opis zdarzenia i powstałych uszkodzeń bardzo proszę o pomoc
![Uśmiechnięty :)]()
a co do drzwi to może lepiej nie kombinować aby nie było problemów bo nawet jeśli poprzedni właściciel nie zgłaszał szkody z drzwiami to hmm mogą dociekać ze w pojeździe sprawcy nie ma haka i takie obrażenie nie mogło wyniknąć w moim pojeździe czy oni tego nei sprawdzają ?:) i jak przygotować autko do ogledzin rzeczoznawcy zmienić oponki na lepsze i umyć odkurzyc autko by sprawiało ładne wrażenie ?:) bardzo proszę o cenne wskazówki i z góry dziekuje, aaa całe zajście zarejestrowała kamera na podjeździe firmy w której pracuje i tam też wydarzyło sie całe zajście
...................................... , dnia.....................................
Oświadczenie sprawcy kolizji drogowej
Ja niżej podpisany.................................................. , zamieszkały w ................................................................................ , legitymujący się dowodem osobistym nr...................... , wydanym przez........................................................ , posiadający prawo jazdy kategorii....... , wydane w dniu......................... , dysponujący numerem telefonu............................................................. ,
oświadczam,że
w dniu......................... o godz................ , w miejscowości.............................. , kierując samochodem marki.......................................... , nr rejestracyjny................... , nr dowodu rejestracyjnego........................................ , ubezpieczonym w..................................................... , numer polisy OC................................... , ,przyznaje,że z własnej winy spowodowałem kolizję drogową w której został poszkodowany....................................................... ,zamieszkały w............................................. , posiadający pojazd marki........................................ , nr rejestracyjny....................... , w wyniku czego w pojeździe poszkodowanego powstały następujące uszkodzenia:
.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Opis zdarzenia:
..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Sprawca dobrowolnie przyznaje się,że jest winien spowodowaniu kolizji i powstałych uszkodzeń w pojeździe poszkodowanego.
podpis sprawcy: podpis poszkodowanego:
..................................... ............................................