Kolizja drogowa czy zdarzenie drogowe jak się odnieść OC

03 Maj 2015, 16:13

Tak napisałem samemu druk oświadczenia sprawcy proszę sprawdźcie czy dobrze to zrobiłęm czy potrzeba coś pozmieniać ?:)a także mam pytanie czy nagłowek jest dobry gdyż ja podczas tego całego zajścia byłem w biurze a moje auto stało zaparkowane na podjeździe firmy tak jak kilka pozostałych aut i stad pytanie czy to była kolizja drogowa czy jak to wszystko mam nazwać żeby było dobrze? Oraz jak napisać opis zdarzenia i powstałych uszkodzeń bardzo proszę o pomoc :) a co do drzwi to może lepiej nie kombinować aby nie było problemów bo nawet jeśli poprzedni właściciel nie zgłaszał szkody z drzwiami to hmm mogą dociekać ze w pojeździe sprawcy nie ma haka i takie obrażenie nie mogło wyniknąć w moim pojeździe czy oni tego nei sprawdzają ?:) i jak przygotować autko do ogledzin rzeczoznawcy zmienić oponki na lepsze i umyć odkurzyc autko by sprawiało ładne wrażenie ?:) bardzo proszę o cenne wskazówki i z góry dziekuje, aaa całe zajście zarejestrowała kamera na podjeździe firmy w której pracuje i tam też wydarzyło sie całe zajście :)

...................................... , dnia.....................................

Oświadczenie sprawcy kolizji drogowej
Ja niżej podpisany.................................................. , zamieszkały w ................................................................................ , legitymujący się dowodem osobistym nr...................... , wydanym przez........................................................ , posiadający prawo jazdy kategorii....... , wydane w dniu......................... , dysponujący numerem telefonu............................................................. ,
oświadczam,że
w dniu......................... o godz................ , w miejscowości.............................. , kierując samochodem marki.......................................... , nr rejestracyjny................... , nr dowodu rejestracyjnego........................................ , ubezpieczonym w..................................................... , numer polisy OC................................... , ,przyznaje,że z własnej winy spowodowałem kolizję drogową w której został poszkodowany....................................................... ,zamieszkały w............................................. , posiadający pojazd marki........................................ , nr rejestracyjny....................... , w wyniku czego w pojeździe poszkodowanego powstały następujące uszkodzenia:
.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Opis zdarzenia:
..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Sprawca dobrowolnie przyznaje się,że jest winien spowodowaniu kolizji i powstałych uszkodzeń w pojeździe poszkodowanego.

podpis sprawcy: podpis poszkodowanego:
..................................... ............................................
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

03 Maj 2015, 16:18

na stronie UFG sprawdzałem OC sprawcy wypadku i dziwna sprawa bo ma zawarte dwie polisy o innych numerach ale obie w ERGO HESTIA czy to normalne ?a oto zdjęcie zaistniałej szkody w moim aucie , uszkodzony został lewy tył tak jak na foto , uszkodzenie na drzwiach powstało przed kupnem auta przeze mnie , i pytanko też czy mogę starać sie o wypłate odszkodowania także za uszkodzone drzwi , czy rzeczoznawca z firmy sprawcy będzie dociekał że to nie mogło sie stać podczas tej kolizji czy moga mi to jakoś udowodnić i sprawdzić auto sprawcy ? bo tam jest wgniecenie powstałe od haka cofajacego pojazdu a sprawca nie miał haka , czy po prostu lepiej nie kombinować i nie mieć pozniej problemów? a także na ile waszym zdaniem realnie powinno być wycenienie szkody w moim aucie , i jak przygotować autko przed przyjazdem rzeczoznawcy i ile czasu mam na zgłoszenie sie z oswiadczeniem sprawcy do TU w ktorym byl ubezpieczony sprawca? auto sprawcy było firmowe także OC nie jest zrobione na niego :) mam problem czy w oświadczeniu nazwać to wszystko kolizją drogową czy inaczej gdyż ja nie byłem wtedy w aucie a moje autko stało na podjeździe firmy i kierowca z tej firmy cofając nie popatrzył w lusterka i uderzył w moje autko :)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...