Kolizja - informacja, pomoc

21 Maj 2022, 18:53

Mam problem z niewiedzą, a dokładnie 7 miesięcy temu spowodowałem kolizje, w której ucierpiał tak naprawdę tylko mój samochód. Nadziałem się swoim samochodem na hak innego. Miałem rozwalony cały przód, a poszkodowanemu nic się nie stało (nawet hak się nie wgiął, a zderzaka nie tknąłem). Cała sytuacja została załatwiona bez policji i zbędnych agresji. Spisaliśmy polisę i mieliśmy czekać, aż poszkodowany sprawdzi swój samochód i powie czy mamy coś płacić czy nie. Chcieliśmy to załatwić bez zgłaszania sprawy, to znaczy gotówkowo. Poszkodowany się nie zgłaszał przez 7 miesięcy, aż w końcu zadzwonił i poinformował mnie, że odpadł mu zderzak. A więc przychodzę z zapytaniem, co mam w tej sytuacji zrobić skoro minął długi czas bez żadnego kontaktu w razie szkód, aż do dziś dzień. Zakładam, że odpadł on ze starości, ponieważ powodując wypadek wpadłem na hak a mój samochód nie miał kontaktu ze zderzakiem. Obawiam się, że szuka sponsora, aby kupić sobie nowy zderzak. Proszę o pomoc i informacje co w tej sprawie robić.
Pozdrawiam Anonim :)
anonimfred
Obserwowany

21 Maj 2022, 19:29

Ewidentnie szuka "okazji", powiedz mu ze czas na zastanowienie minął 6 miesięcy temu a teraz to według Ciebie wyłudzenie które podlega pod prawo karne.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Maj 2022, 20:34

anonimfred napisał(a): a poszkodowanemu nic się nie stało
Tak na wszelki wypadek zrobiłeś foto samochodu tego cwaniaka/chodzi mi właśnie o ten tył.../ :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Maj 2022, 11:24

Tak zrobiłem zdjęcia zderzaka ale nie są wyraźne, ale widać na nich ze nic nie jest wgięte i połamane, nawet hak.
anonimfred
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    SsangYong Tivoli - druga generacja modelu
    Jesień 2019 to czas nowości SsangYong’a. Pierwszą z nich jest wprowadzenie na polski rynek nowej wersji Tivoli. Nowe Tivoli ma długość 4225 mm, szerokość 1810 mm oraz wysokość 1613 mm. W porównaniu do poprzedniej ...