jechałem dziś rano do pracy. Dojechałem do krzyżowki z drogą główną, poczekałem aż nic nie będzie jechać i ruszyłem prosto. z naprzeciwka jadący samochód który skręcał w lewo.[url][/url]nie wiem jakim cudem wjechał na krzyżowkę wprost przedemnie - uderzylem mu w drzwi. przyjechala policja ktora uznała moja winę, ponieważ stwierdzili że nie zachowalem należytej ostrozności i on juz był na drodze jak ja wjechałem aby jechać prosto. Jadąc prosto mam pierwszeństwo. on powinien poczekać aż ja przejadę, a że to niemiec i miał duzo lepsze auto od mojego, być może ruszylismy w jednakowym czasie to mu się szybciej udalo wyjechać na krzyżowkę. Ponadto wystawili mi mandat powiedzieli że ja go nie przyjme to zbiorą mi prawko, że lepiej jakbym go wziął i odwoływal się w sądzie. nie zgadzam się ani z mandatem ani z oskarżeniem, co mam teraz robić. w zalączeniu rysunek. pojazd czerwony to ja, zielony ten szwab. Zły jestem jak ch...a. Do pracy nie dojechałem. Przod skasowany, a do tego jak wracałem do domu maska mi się otworzyła i szybę wywaliła.
Sotkin napisał(a):Pierwszeństwo miałbyś na skrzyżowaniu równorzędnym
Sotkin nie wypisuj bzdur - tak jeździsz ?? Przed maskę jadącego prosto się wciskasz ?? Nie było przyjmować mandatu !! Teraz po filipku !!! Możesz się poskarżyc na policjanta jedynie, że Cie zastraszał itd .. Ale poza tym nic .. Zadaj pytanie tu - http://prawo.wieszjak.pl/forum/id/291,W ... rogowe.htm
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Odstająca osłona klamki przednich drzwi - Civic VIII UFO W samochodzie Honda Civic VIII (UFO) pojawił się problem z odstającymi plastikami przy klamkach. Zarówno z jednej jak i z drugiej strony puściły trzy przednie mocowania i osłona klamki ta srebrna trzyma się tylko w ...
Jeśli masz PJ to masz znać przepisy identycznie jak ja czy każdy inny kierowca .. Ideałem na pewno nie jestem, ale takie podstawowe sprawy mam rozgryzione !! Nie mieszaj i nie podpuszczaj na forum ..
Sotkin napisał(a):10 punktów!
Niestety - na forum nie ma systemu punktacji .. Ale dzięki !!!
Od każdego mandatu można się odwołać w ciągu 7 dni! Jako przyczynę można podać stres w którym się znajdowałeś. Sprawa trafi do sądu, który orzeknie winę.
czytałeś to kiedyś?chyba nie. Art. 101. § 1. Prawomocny mandat karny podlega uchyleniu, jeżeli grzywnę nałożono za czyn niebędący czynem zabronionym jako wykroczenie. Uchylenie następuje na wniosek ukaranego złożony w zawitym terminie 7 dni od daty uprawomocnienia się mandatu lub z urzędu.
ryba1977 napisał(a):czytałeś to kiedyś?chyba nie. Art. 101. § 1. Prawomocny mandat karny podlega uchyleniu, jeżeli grzywnę nałożono za czyn niebędący czynem zabronionym jako wykroczenie. Uchylenie następuje na wniosek ukaranego złożony w zawitym terminie 7 dni od daty uprawomocnienia się mandatu lub z urzędu.
No i dokładnie tak jest. Haczyk tkwi właśnie w tym, żeby pokazać, że nie wykonało się czynu zabronionego = nie ponosimy winy za kolizję.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.