Kolizja

22 Lut 2010, 20:05

Miałem małą kolizje na drodze. Sprawa wyglądała tak że jechałem za pługo-piaskarką. Ów pług przy końcu zatoczki autobusowej zatrzymał się(ja również) a ja chciałem skręcić na parking znajdujący się po drugiej stronie ulicy. po wrzuceniu "jedynki" i prawie puszczeniu sprzęgła (samochód jeszcze nie ruszył) zobaczyłem że płu nagle zaczął cofać. nie zdążyłem wrzucić wstecznego więc pług rozwalił mi zderzak. czy w takiej sytuacji wina leży po mojej stronie czy kierowcy który nie sprawdził czy za nim znajduje się samochód (kierowca tlumaczył się ze nie widział mojego samochodu)?
Wojcieho
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

22 Lut 2010, 21:09

kolega mial taki sam przypadek tylko ze on byl kierowca dostawczaka w tym przypadku... jechala kobitka za nm samochodem osobowym on sie zatrzymal przed wjazdem pod mostek ale ze z przeciwka jechal samochod ktory mial pierwszenstwo to chcial troche cofnac zeby mu zrobic miejsce i najechal tej babce na zderzak... wina po jego stronie bo nie zauwazyl samochodu stojacego za nim
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec

24 Lut 2010, 20:37

Może być tak, że wina kolesia z pługo-piaskarki, bo cofając się musi mieć pewność, że ma gdzie.
Ale co robiłeś na zatoczce autobusowej? Czy to był przystanek? Nie wolno Ci tam wjeżdżać.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Ekomobilność - podróżowanie wymyślone na nowo
    Pojęcie ekomobilności obejmuje nie tylko niskoemisyjne pojazdy, lecz także wszystko, co ułatwia korzystanie z nich, np. zróżnicowanie środków transportu i dostosowanie ich do potrzeb użytkowników, nowe ...