no tak ale jest to temat o kołpakach
![Very Happy :D]()
wiec tak mówisz ze zbedne? ale 90procent aut je posiada a bez nic tak glupio auto wygląda, zresztą widzialem calkiem nizle cacka bze kołpaków wlasnie dlaczego? na lato to mam alusy a na zime mam jezdzic na stalówkach czy zakladac na nie kołpaki? jak sądzicie? to taki kołpak to wstyd i wies? czy raczej je kupic
patrzylem w markecie to sie przerazilem Panowie, przeciez to talerz plastiku a ceny wygórowane jak ch...a tak do 10-15zł za szt to bym dal ale nie wiecej
czy kołpaki zabezpieczają felge czy raczej przyspieszają korozje?
majac kołpaki a chcąc spr cisnienie to musze je zdejmowac?
niby w co mialy by uderzyc przy duzej predkosci?
A co do krecenia... mam znajomego mechanika i on stanowczo odradzał krecenia auta na lpg do odcinki powiedzial ze tak do 2500-3000 i styknie a jak chce rajdowac do zeby na benzyne przelaczac i tez odradzal krecenia bo uszczelki mi puszczą i taka uszczelka kosztuje z 1zl ale trzeba silnik rozbierac
aktualnie mam 200k km z 96r auto ale podejrzewam ze jest 350-400kkt albo i wiecej km
auto mam 3latka i przez ten czas to moze z kilka razy ze 2 krecilem do odcinki a często krecilem tak do 5500-6500 odcinke mam przy prawie 7000 obrotów
jak na benzynce krece do odcinki to obroty wzrastaja szybko i przy 7tys odcina a jak na lpg krece to wiesz ze tak od 4000 do 5000 bardzo wolno obroty wzrastają tak jakby wspinal sie pod góre a jak juz osiągnie te 6000 to wylacza lpg i wlacza pb
ale na gazie to ledwo co wchodzi na takie wysokie obroty w por. z pb
a co do krecenia do 3 lata temu jak kupilem auto to jak przez pierwsze 2 tyg jezdzilem dynamicznie to mimo ze olej byl w normie bylo w polowie to po 2tyg takiej jazdy to ile przejechalem ? z 400km albo i mniej to wiesz ze jak spr poziom oleju to nie bylo go wcale! bagnet jest dlugi i nie bylo na bagnecie ani 1ml oleju wiec bylo duzo ponizej znaku min i jak dolalem to weszlo 1l tak ze mialem troszke nad znakiem min
i po tym incydencie wymienilem olej wlalem do 3/4 bagnetu no i dopiero po 15tys km musialem dolac 0,8l bo bylo blisko min wiec 0,8l na 15tys km a przy dynamicznej jezdzie 1l spalilo mi auto na 300-400km mozliwe?