Ten co wybierze Forda wybierze racjonalnie, za Volvo trzeba płacić ciężkie pieniądze za nic i nie jest to tylko ta sama plyta podłogowa, silnik tez jest ten sam (mowa o Twojej propozycji PSA-FORD i fakt bdb jednostka, gdyby porównać do starej konstrukcji FORDa co była po prostu tragiczna). Różnica to tylko plastiki bo nawet prowadzenie w fordzie lepsze
, osprzęt i zawieszenie też to samo - amory inne. Są ludzie co dla marki zapłacą dużo więcej i chwała im za to bo sporo takich marek dawno by padła. Zresztą Volvo by padło gdyby nie FORD, a teraz chinczyk GEELi czy jak im tam. Więc dla mnie ta marka już się nie liczy i ceny zdecydowanie powinny być niższe. Chociaż te nowe konstrukcje bardzo mi sie podobają. A jeszcze jeden feler Volviakow to to, ze mocno traca na wartosci, zreszta jak i fordy (tyle, ze za focusa nowke dales max 80tys, a za V50 130tys.
).
I to co przedmówca powiedział nie porównuj 2 klas aut V50 jest na podłodze Focusa MK2, a nie Mondeo więc tylko z tej grupy mozna go porównywać. Mondeo inna liga i nie chodzi tu o presitz.
Więc jak kolega szuka diesla do 30tys. to można doradzić tak. Wybierz Focusa z 2009-2010 lub V50 z 2006-2007 w zależności co bardziej się podoba i czy chce mieć lekki luz kasy na ew. naprawy.
A moze nawet uda sie zakpic Focusa III.
Dla mnie odpowiedź oczywista - młodsze auto.