Kombi 2.0 diesel cena w okolicach 30 000 zł

27 Lis 2014, 21:35

Aj Ci durni ludzie płacą tyle za Ferrari, jak to Fiat. Lepiej by se BMW kupili.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

28 Lis 2014, 01:56

Ferrari się psuje, dlatego m.in. się nie nadaje do jazdy na codzień skoro już poruszyłeś temat.

jiGsaw napisał(a):czy AR 159 faktycznie jest dużo lepsza od 156...

i tu masz przykład swojej krótkowzroczności motoryzacyjnej pewnie napiszesz ze zawias i elektryka się sypie bo tak było w 156, ze o dziurawej podłodze nie wspomnę

UNO akurat mieliśmy tylko od nowości 2 lata i nie zdążyło nabroić... i jako jedyny fiat wypadło nieźle, może właśnie dzięki temu.

Generalnie nie ma różnicy jaki fiat, bo fiaty mają podobne wady generalnie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Lis 2014, 17:57

jiGsaw napisał(a):Generalnie nie ma różnicy jaki fiat, bo fiaty mają podobne wady generalnie.

dobra pójdę tym tokiem myślenia i będę odradzał wszystkie diesle z BMW nowym użytkownikom, bo w wersji 2,0/136KM pękały korbowody :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Lis 2014, 19:46

Ty jesteś jakiś ograniczony, czy co? :lol:

Mam na myśli podobne techniczne ułomności jak np. stalowe korodujące miski olejowe w każdym fiacie, czy śmierdzące plastiki po nagrzaniu przy używaniu wentylacji gorącego powietrza itd. Można mnożyć i mnożyć. Wadliwych silników we fiat to też chyba więcej niż sprawnych.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Lis 2014, 19:49

ja tylko idę Twoim tokiem myślenia więc widzisz jak to wygląda :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

28 Lis 2014, 21:10

Planowałeś Volvo V50 to się go trzymaj i za nic nie zamieniaj na Forda Mondeo czy Focusa. To prawda że oparte są na tej samej płycie podłogowej ale najlepsze w klasie, silnik z PSA-Ford jest rewelacyjny do masy, niezawodny, mocny i oszczędny. Różnice z Fordem wyłapiesz po przejechaniu kilkuset km każdym z nich.
Jeśli chcesz się więcej dowiedzieć o V50 to proszę o kontakt na PW, tutaj znajomość modelu jest znikoma i oparta na stereotypach niepokrywających się z prawdą.
Pozdrawiam
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

28 Lis 2014, 21:13

Bez jaj.. Mondeo w 100% przebija V50. To jest klasa różnicy..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Lis 2014, 21:16

Gdy planowałem zakup jeździłem v50. Porównując komfort to ja nie widzę przewagi v50 nigdzie. Ford jest lepiej wykonany, przynajmniej w mojej wersji, wiekszy i wygląda szczególnie w środku o niebo lepiej a nie oszukujmy się, że jeśli w czymś spędzamy duzo czasu to wygląd nie gra roli
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Skrzynia biegów: Automatyczna

29 Lis 2014, 12:28

Jak sobie chcecie, swoje zdanie opieram po przejechaniu kilkunastu tysięcy km w Mondeo w wersji 2.0 i obecnie 60kkm w V50 i wiem co mówię. Sam rozważałem Mondeo dla siebie ale porównując z V50 przegrał w blokach. Pisałem już o różnicach setki razy i nie mam zamiaru powielać moich słów kolejny raz.
Oczywiście kwestia wyboru i tego jakie ktoś ma odczucia są sprawą indywidualną, Każdy ma prawo do swojego zdania.
Gdybym miał raz jeszcze wybierać między Fordem a Volvo, bez wahania wybrałbym Volvo.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

29 Lis 2014, 13:37

Tak tak c30 może jeszcze lepsze..
To jest różnica klas i nawet nie ma co porównywać v50 do mondeo. Do Focusa jak najbardziej ale nie do Mondeo.
Koniu
Forumowicz VIP

29 Lis 2014, 14:39

Każdy ma prawo do swojego zdania i moje jest takie jakie jest, czy się to podoba komuś czy nie. Wiadomo że każdy będzie bronił swojego zdania, każdy ma do tego prawo.
Patrzę obiektywnie i biorę pod uwagę każdy element samochodu, jakość materiałów i wykończenia wnętrza, bezpieczeństwo oraz komfort jazdy i na tym opieram swoje wypowiedzi.
Jeśli lepsze wrażenie zrobi na mnie inny samochód niż V50 to na pewno będę go zachwalał.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

29 Lis 2014, 17:04

Rom33 napisał(a):Każdy ma prawo do swojego zdania i moje jest takie jakie jest, czy się to podoba komuś czy nie.
Ok :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

29 Lis 2014, 19:13

Ten co wybierze Forda wybierze racjonalnie, za Volvo trzeba płacić ciężkie pieniądze za nic i nie jest to tylko ta sama plyta podłogowa, silnik tez jest ten sam (mowa o Twojej propozycji PSA-FORD i fakt bdb jednostka, gdyby porównać do starej konstrukcji FORDa co była po prostu tragiczna). Różnica to tylko plastiki bo nawet prowadzenie w fordzie lepsze ;), osprzęt i zawieszenie też to samo - amory inne. Są ludzie co dla marki zapłacą dużo więcej i chwała im za to bo sporo takich marek dawno by padła. Zresztą Volvo by padło gdyby nie FORD, a teraz chinczyk GEELi czy jak im tam. Więc dla mnie ta marka już się nie liczy i ceny zdecydowanie powinny być niższe. Chociaż te nowe konstrukcje bardzo mi sie podobają. A jeszcze jeden feler Volviakow to to, ze mocno traca na wartosci, zreszta jak i fordy (tyle, ze za focusa nowke dales max 80tys, a za V50 130tys. ;) ).
I to co przedmówca powiedział nie porównuj 2 klas aut V50 jest na podłodze Focusa MK2, a nie Mondeo więc tylko z tej grupy mozna go porównywać. Mondeo inna liga i nie chodzi tu o presitz.

Więc jak kolega szuka diesla do 30tys. to można doradzić tak. Wybierz Focusa z 2009-2010 lub V50 z 2006-2007 w zależności co bardziej się podoba i czy chce mieć lekki luz kasy na ew. naprawy.
A moze nawet uda sie zakpic Focusa III.
Dla mnie odpowiedź oczywista - młodsze auto.
zygert
Nowicjusz

Auto: Toyota, Peugeot
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Lis 2014, 19:56

Za 30k nie kupi dobrego Focusa Mk3.
Fordy nie tracą dużo na wartości z tym że dużo jest aut z floty w niskich cenach a aktualnie zobacz za ile można kupić już Focusa. :ok: także to trzeba porównywać cena początkowa, cena po np. 10 latach i spadek procentowy. gwarantuje Ci że Audi wypada gorzej :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

29 Lis 2014, 20:35

Doceniam zdanie kolegów jednak się z nim zgodzić nie muszę :)
A jeśli chodzi o klasę aut to rzeczywiście Mondek jest oferuje większą przestrzeń w środku i nic ponad to :) jeżeli by szukać porównań Mondeo z Volvo to z V70 bo też na tej samej płycie, jednak poza nią jest ogromna przepaść.
Autor tematu pytał o V50, jako użytkownik tego pojazdu wypowiedziałem swoje zdanie i tyle.
Co do polemik kto i ile ma akcji danej marki to proszę pokażcie mi choć jedną która ma w swych rękach 100%
Autorowi tematu życzę powodzenia w poszukiwaniach, do 30k na pewno znajdzie się zadbane V50, 2007 w wersji summum.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz