REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
toż w b6 nie ma już wielowahacza tylko kolumny (przód)Geniodekt napisał(a):pozostaje kwestia drogiego w serwisie i nietrwałego zawieszenia
Taak, a na Zachodzie to dobre auto za pół darmo sprzedaje św. Mikołaj lub Matka Teresanightelf87 napisał(a):Bo ja w sumie jadę do niemiec po to auto
Z tych wszystkich aut najlepsze jest BMW pod warunkiem, ze nie zalezy Tobie na przestrzeni. Sam bylem zainteresowany tym autem, ale skreslilem go z listy, gdy zobaczylem ile jest w nim przestrzeni. Wszystkie inne samochody tej klasy sa przestronniejsze/wygodniejsze. Naped na tyl - hm, z jednej strony fajny do zabawy na torze, ale do codziennej jazdy wiecej problemow niz pozytku, jak bokami nie chcesz jezdzic to bierz kazde inne auto (w deszczu/zimie kretej drodze trzeba bardzo uwazac - oczywiscie komputer pomaga, ale bez tego zwykly kowalski laduje w rowie).
Jezeli chcesz wygodne auto to wybierze HONDE ACCORD. Zreszta wszystkie silniki hondy mozna brac w ciemno. Co jak co, ale to jedyna firma co robi wzorowe jednostki czy to bez. czy diesla.
Pomysl o Alfie 159 - doskonaly silnik diesla (tak samo trwaly jak w hondzie, nawet lepiej od BMW) jedynie co to duperele potrafia wkurzac, ale to nie jest ALFA na podstawie, ktorej powstaly dowcipy.
BMW i ALFA jak dla mnie ten sam kaliber w pierwszym potrafi osprzet silnika robic psikusa, a w alfie elektryka. Jednak kosztowo ALFA wyjdzie na duzy plus. Duzo tansza w zakupe wiec za te same pieniadze w lepszym stanie, ladniejsza, a co najwazniejsze, gdy cos sie uszkodzi mniej zaboli
Troche to wkurza, bo nie jest to auto klasy premium jak AUDI czy BMW, a w serwisie zabulisz nawet wiecej- ale przynajmniej nie bedziesz w nim za czesto.
Tak, tyle ze zanim ja wylece z zakretu to ty 2x baczki zrobisz. Naturalnym odruchem jest hamowanie, a nie delikatne dodawanie gazu czy hamowanie wiec przez to wiekszosc producentow stosuje przednie napedy (amator latwiej zapanuje nad przednionapedowka jak tylną - bez elektroniki). Zresztą od niedawna dopiero elektronika tak działa, że tylnonapędowce dają taki sam poziom bezpieczeństwa co przednionapędowce, którym to udawało się już duuużo wcześniej.
jiGsaw napisał(a):czy AR 159 faktycznie jest dużo lepsza od 156...