REKLAMA
Cześć !
Planuję zakup autka koniecznie w kombi.
Aktualnie jeżdżę Civicem V w sedanie 1.5 90km, auto w zupełności mi wystarcza,
jestem zadowolony z dynamiki i spalania. Niestety powiększyła mi się rodzinka i ten sedan jest za ciasny. Więc do rzeczy :
- Codziennie pokonuję drogę do pracy 15 km w jedną stronę. Czasem jadę jeszcze do miasta po pracy ( więc dziennie mogę zrobić około 60 km ).
Małe miasteczko wrzucam piątkę i się toczę 70-tką.
Co jakiś czas trasa 100km +.
- Moja Honda pali mi od 6,5 l do 8. Takie spalanie mnie zadowala.
- Szukam koniecznie kombi ze względu na tylna klapę z bagażnikiem ( kufer w sedanie mnie juz denerwuje )
- Chciałbym aby następne auto posiadało klimę i szyby w prądzie.
- Szukam benzyny ( z akceptowalnym spalaniem ) lubiącej się z LPG ( w przyszłości może założe ) lub diesla.
- Na auto mam do wydania 5-6 tyś + tyś na start.
Sam kompletnie nie wiem na co się zdecydować.
2 lata temu ojciec kupił[b] focusa mk1 1.8 tddi 90 km i do tej pory wszystko z autem gra zero awarii, normalne rzeczy eksploatacyjne. Dał gdzieś 5 tyś.
W tym focusie zastanowiłbym się jeszcze nad benzyną 1.6 100km, wiem nie założe tam gazu, a spalanie napewno większe niż w Civicu.
Co jeszcze w miarę sprawnego mógłbym dostać w tych pieniążkach żebym tym troche pojezdził ?
-Audi 80 b4 1.9tdi / ew 2.0b pod gaz.
-Passat b4 to samo co wyżej
- Jakiś peugeot 406 ? Tu nie wiem czy diesel czy benzyna.
Wiem, że Audi i Passat to jest dość stara konstrukcja w porownaniu do focusa czy peugota.
Narazie faworytem jest Focus auto nawet niezle się prowadzi dynamike diesla zniosę, dostanę coś niepordzewiałego w tej kasie ?
Proszę pomozcie !!