Kombi do 150 tyś (nowe auto z salonu)

01 Wrz 2024, 17:32

Cześć, Jestem nowy na forum, jednak poszukuje samochodu. Co ten samochód powinien mieć i co już wstępnie wybrałem:
1. Samochód będzie pokonywał 80 km dziennie - droga do pracy z czego 80% to trasa.
2. Wygodne fotele
3. Dobrej jakości oświetlenie
4. Automat
5. Maksymalnie ekonomiczny.
6. Kombi
Z powodów w/w zacząłem się interesować samochodami typu Hybryda/Hybryda, i teraz w oko najbardziej wpadła mi Corolla 2.0 TS Kombi Hybrid (ale za małe w środku i ciasno)
Jeżeli nie, to jaki samochód wybrać tak jak wspomniałem interesuje mnie kwota w okolicach 150 tyś zł. Może to być DIESEL lub Hybryd
arcziak1
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 1991
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Hyundai i40
Silnik: 1.7
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2013

02 Wrz 2024, 08:51

arcziak1 napisał(a):1. Samochód będzie pokonywał 80 km dziennie - droga do pracy z czego 80% to trasa.

arcziak1 napisał(a):Z powodów w/w zacząłem się interesować samochodami typu Hybryda/Hybryda

To się nie klei. Hybryda największy sens ma w ruchu miejskim.
arcziak1 napisał(a): Może to być DIESEL

Diesle obecnie są passe :mrgreen: Ale w Twoim przypadku może to być dobry wybór.
Diesel kombi z automatem, to dosyć droga opcja i w tym budżecie pewnie tylko kompakty się znajdą. A chyba największym kompaktem będzie poczciwa Octavia.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

02 Wrz 2024, 10:58

yeti65 napisał(a):To się nie klei. Hybryda największy sens ma w ruchu miejskim.

O ile "trasa" nie oznacza jazdy 160+ autostradą to hybryda jest dobrym wyborem
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gniazdo, wtyczka OBDII - opis pinów
    Co to jest gniazdo OBDII i co oznaczają poszczególne piny? OBDII to skrót od angielskiego terminu On-Board Diagnostic level 2. Jest to standard obowiązujący w samochodach i pozwalający na podłączenie urządzenia ...