Kombi do 16 tysi ??? plisss help

25 Sty 2010, 18:04

I co to już ??? ze względów rodzinnych (brak zgody "księgowej") wybór galanta odpada.
A co powiecie o Volvo V40 1.9 tdi.Jeździł ktoś tą furą?? jak to się sprawdza ??? ponoc dobre silniki.Prosze o porade.
manfredos
Początkujący

Miejscowość: Łobez

25 Sty 2010, 18:07

uuuuuuuuuuuuuuuu kobieta rządzi, dobrze że jeszcze cię nie bije ale wszystko przed Tobą heh :mrgreen: Volvo to Volvo nie jeździłem więc ci nie powiem jak się sprawuje. Jak to mówią szwedzka precyzja i szwedzki temperament :D :D Nie jest co prawda tak pojemny jak Passat czy Galant no ale to Twoja żona ma decydujący głos :P
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 18:11

buahahaha :( nie dołuj mnie.Byłem napalony na Mitsu ale przejechało mi koło nosa.Ona chce troszke mniej agresywne auto, znalazła Volvo v40 i o boże uchowaj !! Lancia Lybra ;)
a że o Opelku Zafirku nie wspomne.Wybiore mniejsze zło i pokrąże troszke koło volvo ale totalnie nic o tym aucie nie wiem.
manfredos
Początkujący

25 Sty 2010, 18:22

O Boże!!! Widzę że twa kobieta zbłądziła :D Jak ty będziesz wyglądał w Zafirze? O Volvo nic nie wiesz bo nie chcesz się dowiedzieć. Lybra?...... Nic nie wiem na ten temat powiem więcej nigdy jeszcze w swojej karierze "sprowadzacza aut" nic takiego nie targałem. Wiem tylko że mają bardzo ładne wnętrze
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 18:27

Raz miałem przyjemnośc prowadzic Volvo,z tym ze było to S80 i wrażenia jak najbardziej pozytywne, V40 jest dosyc dlugie-powiedziałbym nawet ze to taki karawan,nie podoba mi się za bardzo.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Sty 2010, 18:29

no właśnie !!! piękne wnętrze, przetłumacz kobiecie że wnętrze to nie wszystko. Wbrew pozorom kwota 16 tysi na zakup kombi szału nie robi i jeżeli dorzucisz do tego troszke wymagań, wybór ogranicza się do kilku aut.To co z tym Volvo ??? z tego co wyczytałem na forum nie jest tak tragicznie, w miare dobre osiągi, małe spalanie,niezłe wnętrze, ale jak na kombi chyba mały kufer.A jakieś minusy ????
manfredos
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A8 hybrid
    Audi A8 łączy wydajność hybrydowego silnika sześciocylindrowego ze zużyciem paliwa motoru czterocylindrowego. Jednostka 2.0 TFSI wespół z silnikiem elektrycznym generują 180 kW (245 KM) mocy. Maksymalny moment obrotowy ...

25 Sty 2010, 18:35

z tego co wiem to szukasz auta przede wszystkim pojemnego a z tego co mi wiadomo bagażnik w V40 ma nieco ponad 400 litrów. Czy to dużo? Biorąc pod uwagę że to ma być kombi to jest niewiele. Np. mój Seat w sedanie ma bodajże prawie 400 litrów i gdzie tu pojemność bagażnika hmmm? Jak się napaliłeś na Galanta jak szczerbaty na suchary to tak jest. Już lepszym rozwiązeniem od Volvo jest nadal (według mnie) Passat B5 a pojemnośc bagażnika to już prawie 500 litrów (po złożeniu tylnej kanapy robi ci się 1600litrów, czyli mała ciążarówka). Powinieneś przemyśleć jeszcze raz sprawę i pożadnie pogadać z żoną a najlepiej przy romantycznej kolacji, którą oczywiście sam zrobisz (ewentualnie SAM za nią zapłacisz :D )
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 19:30

Wydaje mi się ,że w Volvo V40 diesle są produkcji francuskiej od Renault ale nie dam głowy że we wszystkich V 40-stkach.
Poza tym jak bagażnik w kombi ma 400l,to dla mnie nie ma bagażnika.
Zastanawiałeś się może nad bardzo solidnym autem Nissanem Primerą kombi..?
mówię o tym modelu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Sty 2010, 01:33

Primera ...No tak... ładne autko, duży bagażnik,w środku ...... zaraz zaraz gdzieś to już widziałem,przecież to istny nissan almera którym jeździłem !! po głębszym zastanowieniu, zrezygnowałem z primery kombi, przesiadka na to samo auto tyle że z większą dupą,fakt niezawodne itp,itd ....ale wchodzić do tej samej rzeki drugi raz.... nieeeee.
manfredos
Początkujący

26 Sty 2010, 08:15

korzystając z naszej nie wiedzy w związku z Lancia natrafiłem na następujący artykuł [link do Onet wygasł] może chociaż on po części ci pomoże
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 11:22

Kurna mol.... i znowuż mam mętlik w głowie.Z artykułu wynika że ma bardzo dobre silniki 1.9 jtd wnętrze i tu zaskoczenie !! naprawde jest miłe i bogato wyposażone ,wszystko w niej jest super spasowane.bagażnik troszke większy niż w volvo v40, linia nadwozia niczego sobie (osobiście nie podoba mi się przód auta).Jednakże mam pytanie dlaczego to auto tak szybko traci na wartości ???? skoro w 2000 roku za najtańsze kombi trzeba było zapłacić koło 70-80 tysięcy !!! coś musi byc nie tak.....
manfredos
Początkujący

26 Sty 2010, 13:11

i nie bez powodu Lybra została samochodem rządowy ale jakoś do mnie nie przemawia nadal to auto nie wiem dlaczego. Fakt ma jeden z lepszych silników (JTD) ale odnoszę wrażenie że to taka wyższa półka Fiata jest a wiadomo z Fiata to tylko 126 albo 125 heh.
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 16:02

Swego czasu miałem "byka' na stanie.Ach co to za maszyna !! pług do haka i pole można było orać.
manfredos
Początkujący

26 Sty 2010, 16:20

Przeczytałam wątek i nie wspomniano nic o Audi.. A4 czy większe A6 w kombi?! manfredos, Myślałeś może o jednej z tych propozycji?
Anadena
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Trójmiasto

26 Sty 2010, 16:33

A4?? Ja bym już wolał A6 no ale za 16 tysi to chyba nie dostanie ładnego egzemplarza. Koledze w A4 pękł wachacz przedni i musiał wyłożyć ponad tysiaka za zrobienie. Rzeczywiście Audi to też dobry wybór i jeżeli manfredos nie robisz dużo kilometrów to bieri mnie tutaj A4 a jeżeli robisz dużo to A6 no ale to już nie za 16 tysi
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika