Kombi do 16 tysi ??? plisss help

25 Sty 2010, 17:04

I co to już ??? ze względów rodzinnych (brak zgody "księgowej") wybór galanta odpada.
A co powiecie o Volvo V40 1.9 tdi.Jeździł ktoś tą furą?? jak to się sprawdza ??? ponoc dobre silniki.Prosze o porade.
manfredos
Początkujący

Miejscowość: Łobez

25 Sty 2010, 17:07

uuuuuuuuuuuuuuuu kobieta rządzi, dobrze że jeszcze cię nie bije ale wszystko przed Tobą heh :mrgreen: Volvo to Volvo nie jeździłem więc ci nie powiem jak się sprawuje. Jak to mówią szwedzka precyzja i szwedzki temperament :D :D Nie jest co prawda tak pojemny jak Passat czy Galant no ale to Twoja żona ma decydujący głos :P
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 17:11

buahahaha :( nie dołuj mnie.Byłem napalony na Mitsu ale przejechało mi koło nosa.Ona chce troszke mniej agresywne auto, znalazła Volvo v40 i o boże uchowaj !! Lancia Lybra ;)
a że o Opelku Zafirku nie wspomne.Wybiore mniejsze zło i pokrąże troszke koło volvo ale totalnie nic o tym aucie nie wiem.
manfredos
Początkujący

25 Sty 2010, 17:22

O Boże!!! Widzę że twa kobieta zbłądziła :D Jak ty będziesz wyglądał w Zafirze? O Volvo nic nie wiesz bo nie chcesz się dowiedzieć. Lybra?...... Nic nie wiem na ten temat powiem więcej nigdy jeszcze w swojej karierze "sprowadzacza aut" nic takiego nie targałem. Wiem tylko że mają bardzo ładne wnętrze
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 17:27

Raz miałem przyjemnośc prowadzic Volvo,z tym ze było to S80 i wrażenia jak najbardziej pozytywne, V40 jest dosyc dlugie-powiedziałbym nawet ze to taki karawan,nie podoba mi się za bardzo.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Sty 2010, 17:29

no właśnie !!! piękne wnętrze, przetłumacz kobiecie że wnętrze to nie wszystko. Wbrew pozorom kwota 16 tysi na zakup kombi szału nie robi i jeżeli dorzucisz do tego troszke wymagań, wybór ogranicza się do kilku aut.To co z tym Volvo ??? z tego co wyczytałem na forum nie jest tak tragicznie, w miare dobre osiągi, małe spalanie,niezłe wnętrze, ale jak na kombi chyba mały kufer.A jakieś minusy ????
manfredos
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...
    Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...

25 Sty 2010, 17:35

z tego co wiem to szukasz auta przede wszystkim pojemnego a z tego co mi wiadomo bagażnik w V40 ma nieco ponad 400 litrów. Czy to dużo? Biorąc pod uwagę że to ma być kombi to jest niewiele. Np. mój Seat w sedanie ma bodajże prawie 400 litrów i gdzie tu pojemność bagażnika hmmm? Jak się napaliłeś na Galanta jak szczerbaty na suchary to tak jest. Już lepszym rozwiązeniem od Volvo jest nadal (według mnie) Passat B5 a pojemnośc bagażnika to już prawie 500 litrów (po złożeniu tylnej kanapy robi ci się 1600litrów, czyli mała ciążarówka). Powinieneś przemyśleć jeszcze raz sprawę i pożadnie pogadać z żoną a najlepiej przy romantycznej kolacji, którą oczywiście sam zrobisz (ewentualnie SAM za nią zapłacisz :D )
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 18:30

Wydaje mi się ,że w Volvo V40 diesle są produkcji francuskiej od Renault ale nie dam głowy że we wszystkich V 40-stkach.
Poza tym jak bagażnik w kombi ma 400l,to dla mnie nie ma bagażnika.
Zastanawiałeś się może nad bardzo solidnym autem Nissanem Primerą kombi..?
mówię o tym modelu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Sty 2010, 00:33

Primera ...No tak... ładne autko, duży bagażnik,w środku ...... zaraz zaraz gdzieś to już widziałem,przecież to istny nissan almera którym jeździłem !! po głębszym zastanowieniu, zrezygnowałem z primery kombi, przesiadka na to samo auto tyle że z większą dupą,fakt niezawodne itp,itd ....ale wchodzić do tej samej rzeki drugi raz.... nieeeee.
manfredos
Początkujący

26 Sty 2010, 07:15

korzystając z naszej nie wiedzy w związku z Lancia natrafiłem na następujący artykuł [link do Onet wygasł] może chociaż on po części ci pomoże
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 10:22

Kurna mol.... i znowuż mam mętlik w głowie.Z artykułu wynika że ma bardzo dobre silniki 1.9 jtd wnętrze i tu zaskoczenie !! naprawde jest miłe i bogato wyposażone ,wszystko w niej jest super spasowane.bagażnik troszke większy niż w volvo v40, linia nadwozia niczego sobie (osobiście nie podoba mi się przód auta).Jednakże mam pytanie dlaczego to auto tak szybko traci na wartości ???? skoro w 2000 roku za najtańsze kombi trzeba było zapłacić koło 70-80 tysięcy !!! coś musi byc nie tak.....
manfredos
Początkujący

26 Sty 2010, 12:11

i nie bez powodu Lybra została samochodem rządowy ale jakoś do mnie nie przemawia nadal to auto nie wiem dlaczego. Fakt ma jeden z lepszych silników (JTD) ale odnoszę wrażenie że to taka wyższa półka Fiata jest a wiadomo z Fiata to tylko 126 albo 125 heh.
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 15:02

Swego czasu miałem "byka' na stanie.Ach co to za maszyna !! pług do haka i pole można było orać.
manfredos
Początkujący

26 Sty 2010, 15:20

Przeczytałam wątek i nie wspomniano nic o Audi.. A4 czy większe A6 w kombi?! manfredos, Myślałeś może o jednej z tych propozycji?
Anadena
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Trójmiasto

26 Sty 2010, 15:33

A4?? Ja bym już wolał A6 no ale za 16 tysi to chyba nie dostanie ładnego egzemplarza. Koledze w A4 pękł wachacz przedni i musiał wyłożyć ponad tysiaka za zrobienie. Rzeczywiście Audi to też dobry wybór i jeżeli manfredos nie robisz dużo kilometrów to bieri mnie tutaj A4 a jeżeli robisz dużo to A6 no ale to już nie za 16 tysi
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika