Kombi do 18 tyś

19 Maj 2015, 00:35

Witam, poszukuję samochodu do 18 tyś zł razem z wymianą podstawowych rzeczy zaraz po zakupie czyli ogólnie za około 14-16tyś. Auto ma być raczej niezawodne na około 20 tyś km rocznie, max 150km.

Zastanawiałem się nad:
-Fiat Croma
-Volvo V50
-Toyota Corolla
-Skoda Octavia
-Passat B5FL
-Audi A4
-Mazda 6

Które z tych opłaca się kupić w danej cenie i jakie silniki polecacie?
Pozdrawiam.
Sq3
Obserwowany

Auto: Stilo

19 Maj 2015, 18:38

Croma z 1,9JTD. Tanio i praktycznie jak na tą wielkość auta. Technicznie to Opel Vectra C.
z Volvo może być problem w tej cenie
Corolla z benzynowym 1,6 tylko uwaga na hałasujące łożyska w skrzyni biegów (jak to w japońcu)
Octavia tylko z 1,9TDI, bo reszta silników to szmelc. Ogólnie mam styczność z tym autem i dla mnie nie warte swej ceny chyba, że ktoś chce praktyczne auto i nic więcej.
Passerati z 1,8T i 1,9TDI różnej mocy. Jak dla mnie ceny tych aut są przesadzone przez popyt. A popyt spowodował zalanie rynku złomami, w które łatwo się wpakować więc uwaga wskazana.
A4 j.w.
Mazda jak coś to z 2,0 ale jak się trafi ładne 1,8 to nie ma co gardzić. Uwaga na rdzewiejące nadkola tył i podłogę.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie daj się przekręcić
    Czy wiesz o tym, że kupując samochód sprowadzany z zagranicy, możesz żądać od sprzedawcy certyfikatu z ostatniej kontroli pojazdu wykonanej w kraju pochodzenia samochodu z informacją o jego przebiegu.