Kombi do 23tyś

14 Lis 2011, 19:05

Witam,

Poszukuję jakiegoś kombika do 23 (25max) tysięcy złotych. Mam kilka typów ale chciałbym poznać opinie innych osób.

Wygląd zewnętrzny mało mnie interesuje - w samochodzie siedzi się w środku więc ten środek musi być przestronny, wygodny i na wysokim poziomie.

Interesuje mnie także niezawodność (niska awaryjność), solidne wykonanie i w miarę tanie części w przypadku awarii ;)

Raczej (a nawet zdecydowanie) benzyna mnie interesuje. Roczne przebiegi rzędu 20-25tyś km.

Co byście polecili ?
Benek11
Nowicjusz

14 Lis 2011, 19:20

No to jak benzyna to z czytym sumieniem audi a6 c5,wygodny,solidny,bardzo elegancki,ocynkowany samochód.
Ma swoje wady oczywiscie,ale w tym segmencie naprawdę porządne autko ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

14 Lis 2011, 19:21

Moim zdaniem BMW E39 w wersji 523i spełni Twoje oczekiwania. Nadwozie do wyboru - kombi albo sedan, który Ci się bardziej podoba. Z innych to A6 najlepiej quattro, tudzież Citroen C5.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Lis 2011, 19:27

BMW, Mercedes czy Audi odpadają - zapomniałem napisać ;) (żona nie chce :D )

Może Mazda 6 (nie wiem jak awaryjność, części itp.), Nissan Primera (podoba mi się wnętrze P12) ?
Benek11
Nowicjusz

14 Lis 2011, 19:33

hmm o mazdzie to ci nic niepowiem o nissanie też nie za wiele ;) No to może opel vectra c,lub passat b5 FL?
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14 Lis 2011, 19:36

Passat części drogie ;) Skłaniam się ku wybraniu między Nissanem Primerą, Mazdą 6, Cytryna C5 też nieźle wygląda, ewentualnie coś z Forda (Mondeo lub Focus).

Który z tych wymienionych byście wybrali biorąc właśnie pod uwagę awaryjność, ceny części no i wygodę.
Benek11
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Design - nowe koncepcje i kreatywne idee przyszłości
    W przyszłości nie będzie istniał tylko jeden jedyny typ samochodu - formy mobilności będą różne. Dlatego projektanci Audi tworzą nowe koncepcje i kreatywne idee. Zasadniczo, kierują się wytyczną nowoczesnego sportowego ...
    Hyunadi Santa Fe Nowej Generacji - wizualizacje modelu
    Hyundai ujawnił pierwsze informacje dotyczące modelu Santa Fe Nowej Generacji, którego światowa premiera odbędzie się w lutym, a europejska prezentacja będzie miała miejsce podczas targów motoryzacyjnych w Genewie. ...

14 Lis 2011, 19:38

No to jeżeli chodzi o wygodę to mondeo albo c5
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14 Lis 2011, 19:50

Focus na pewno będzie najświeższy. A dlaczego chcesz benzynę? Masz w planach ją "zagazować" :D ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2012

14 Lis 2011, 20:11

Ford mondeo mk3.Duży samochód,wygodny,najlepiej silniki 1.8 duratec i 2.0 duratec.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Rok produkcji: 2003

14 Lis 2011, 20:12

Nie chcę gazować ale zawsze miałem benzynę i chciałbym aby tak pozostało :)
Focus faktycznie będzie najmłodszy za tą cenę z tego wynika.
Benek11
Nowicjusz

14 Lis 2011, 20:30

mazda 6 lubi korodować niestety, a primera to technicznie laguna II czyli jak coś to benzyna tylko
może honda accord?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

14 Lis 2011, 20:35

Wybór już zawęziłem między Mondeo, a Focusem. W tej cenie Focus będzie młodszy ale czy lepszy ?
Benek11
Nowicjusz

14 Lis 2011, 22:13

To czy będzie lepszy czy gorszy to już zależy od jego stanu i użytkowania i od samego ciebie.Mondeo jest większe, a co za tym idzie ma większe silniki.Focus jest mniejszy ale bardziej zwrotny.

Ps.Jeżeli mondeo to po liftingu, bo modele przed liftingiem lubiały rdzewieć.Sam mam mondeo od 4 lat.Osobiście polecam samochód.

"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Rok produkcji: 2003

14 Lis 2011, 22:25

Roverowi 75 troche brakuej do auta ktore mozna nazwac bezawaryjnym, ale jak chodzi o wnetrze to przestronne i ma swoj klimat(popatrz na wersje z jasna skora).
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI