Dishman napisał(a):Jeżeli teraz jeździsz Laguną, to jednak Fabia jest sporo mniejsza. Oczywiście Skoda Fabia w kombi z silnikiem 1.9 TDI to samochód dobry. Jak na ta klasę auta - całkiem przestronny, bezproblemowy.
Silnik to już legenda - ekonomiczny, bezawaryjny, ale za to bardzo głośny.
Do małego biznesu myslę, że to rozsądny wybór. Warto jednak uważać na to jaki egzemplarz się kupuje, bo te auta lubią firmy i można natknąć się na auta pofirmowe użytkowane przez wielu kierowców. Niestety, ale większość takich aut (nie tylko Fabii) jest w opłakanym stanie.
Można byłoby Ci polecić jeszcze Forda Focusa (choć do niego nie mam przekonania) albo Opla Astrę II w kombi (ale silniki diesla gorsze niż TDI i konstrukcyjnie auto sporo starsze od Skody).
Dzięki za odpowiedz.
Nie jeżdżę Laguną, mam Clio. To moje pierwsze auto i generalnie Renault nie zyskał nic a nic w moich oczach - drogie części, dużo pali - dlatego nie chcę się ładować w kolejnego Francuza. Potrzebuję ergonomicznego, niedużego Kombi, z małym spalaniem.
Focus - nie ukrywam, ale na niego pierwszego zwróciłem uwagę, poszukując auta. Teść właśnie sprzedał w sedanie, niespecjalnie zadowolony, szybko zaczął rdzewieć. Może akurat trafił na felerny model, ale zdecydowałem się nie brać.
# Dishman - i to jest właśnie moj bol i wielki strach, zeby przypadkiem nie trafic auta po jakims przedstawicielu handlowych czy cos w tym rodzaju. Wiadomo, ze często-gęsto, jeżeli nie wrecz zazwyczaj - Kombi kupowane są dla celow firmowych, ale inaczej, jak dostaniesz auto po przedstawicielu, a inaczej po kims, kto go kupil bezposrednio do swojego uzytku/uzytku swojej firmy, wiesz o co chodzi? I badz teraz madry...