REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Chcesz go sprzedać bez naprawiania? Jak samochód masz w dobrym stanie i tylko taki problem to moim zdaniem warto jest naprawić i dalej jeździć szukając nowego auta bo kupowanie na szybko jest bardzo ryzykowne i pod wpływem tego czasem możemy później pewnych decyzji żałować.cx620 napisał(a):Do tej pory jeździłem focusem mk2 1.8 tdci, ale dziś padła mi dwumasa i już nie będę go naprawiał.
Przy takim przebiegu możesz myśleć o dieslu tym bardziej że jednak praktycznie co weekend robisz dłuższe trasy. Samochody z LPG też by się sprawdziły jak np. Astra J 1.4T 140KM LPG. Focus MK3 1.6 lub 2.0 z LPG i to samo dotyczy Mondeo.cx620 napisał(a):reasumując rocznie wychodzi około 20/23 tysiące kilometrów
Patrz zatem na samochody pokroju Focusa i Astry.cx620 napisał(a):Zależałoby mi na tym, aby nie był zbyt paliwożerny i eksploatacja nie była zbyt droga.
Rokiko napisał(a):Chcesz go sprzedać bez naprawiania? Jak samochód masz w dobrym stanie i tylko taki problem to moim zdaniem warto jest naprawić i dalej jeździć szukając nowego auta bo kupowanie na szybko jest bardzo ryzykowne i pod wpływem tego czasem możemy później pewnych decyzji żałować.