Kombi do 40 tys

11 Wrz 2008, 07:34

witam,
Prosze o porade. Chce kupic kombi, najcheteniej do 2004 rocznika, automat. Wypatrzylam sobie wczesniej Mazde 6, ale mechanik mnie uprzedzil o wysokich kosztach naprawy. Polecil za to marki niemieckie. Bardzo wazne dla mnie sa koszty ewentualnych napraw i ekonomiczne spalanie. Jakies sugestie?
Obecnie zastanawiam sie nad mercedesem C i BMW 320. Milo by bylo gdyby samochod mial w miare kobieca linie :)
biala
Nowicjusz

11 Wrz 2008, 09:55

Audi a4 , astra , signum , primiera , ale ja bym był właśnie tak jak mówisz 6 , 3 albo C klasa...
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 13:28

A mercedes i bmw, mam rozumieć, naprawisz po taniości :? Kobieca linia i kombi to raczej antonimy.

Ja bym wybrał mazdę albo bmw, nowe mercedesy niestety zostają w tyle z jakością...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Wrz 2008, 13:46

jiGsaw napisał(a):A mercedes i bmw, mam rozumieć, naprawisz po taniości :? Kobieca linia i kombi to raczej antonimy.

Ja bym wybrał mazdę albo bmw, nowe mercedesy niestety zostają w tyle z jakością...

bez sarkazmu prosze... Niemieckie samochody maja zamienniki - stad sugestia mechanika co do tych marek. Kombi dla licznego towrzystwa, ktore ze soba woze, teraz jezdze coupeta i zaslinione ubranie przez psa nie jest zbyt "wyjsciowe"
biala
Nowicjusz

11 Wrz 2008, 18:26

hmm osobiście nie polecam passata miałem no i niestety zawiodłem się na nim nie jeden raz
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

12 Wrz 2008, 19:19

Mazda 6 to świetny pomysł. Autka tej marki mają opinię niezawodnych i wygodnych. I ta linia.... :wink:
Nawet jeśli za naprawę zapłacisz więcej to będzie to jednorazowy wydatek, a nie częste mniejsze jak przy innych autkach.
Ale jeśli będziesz dbała o samochód, wymieniała oleje, filtry, płyn chłodniczy, rozrząd i hamulce to odwdzięczy Ci się bezawaryjną eksploatacją.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Wrz 2008, 20:18

Trudno znaleźć tu kompromis. Ja osobiście za te pieniądze kupiłbym Volvo XC70 z silnikem 2.4 D5. Moim zdaniem peugeot 307 kombi ma kobiecą linię i ma ekonomiczny silnik HDI. Niestety z awaryjnością podobno bywa różnie. Ale jak będzie z małym przebiegiem to powinnaś się nim pocieszyć. Tylko niestety nie ma chyba nawet w wyposażeniu opcjonalnym różowej skóry :D
mistrz27
Początkujący

13 Wrz 2008, 08:27

Własnie spojrzalam na Volvo xc 70. Wczesnie szczerze sie przymierzalam do volvo, ale strasznie pala. Ten ma raporty w benzynie 12 w dieselu 10, gdy mazda ma 9 benz i 6,5 diesel. Tez naprawy sa strasznie drogie i jak sie zespsuje jakas niezbyt typowa czesc to i do 3 miesiecy sprowadzaja (znana mi sprawa sygnalizatora hamowania nad tylnia szyba). Mimo, ze z wielkim zalem, bo na prawde mi sie podoba, nawet mimo braku rozowej wersji skory, chyba mnie nie bedzie stac.

Co do mazdy 6 to wymienialam w mojej, co tu ukrywac 11-letniej megance coupe, przednie zawieszenie (tarcze, klocki, drazki, poduszke pod silnkiem) i zaplacilam 1300, mechanik mi powiedzial, ze taka naprawe w Mazdzie zaplacilabym ok 4 tys. :( W tym samym czasie znajomi wymieniali rowniez przednie zawieszenie w Mercedesie C za 1600...
Niestety jako wlascicel starego samochodu, duza wage przykladam do cen napraw...
biala
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 08:54

No tak, ale jak często się robi zawieszenie we francuzach, a jak w innych, to też nie jest bez znaczenia. Jak już mówiłem, passat powinien być optymalnym wyborem. Może Avensis?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Wrz 2008, 12:53

ja zgadzam się z opinią Karsona nic dodać nic ująć, mazda 6 to dobry wybór na lata
karraluch
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa