Hej! Szukamy auta. Będzie to drugie auto w rodzinie. Pierwszym (na razie Astra G) jeżdżę do pracy codziennie 20 km w jedną stronę. Planuję też go zmienić, bo już rdza (jak to w oplach) ładnie wyszła po zimie... Ale o tym za kilka miesięcy...
Jeśli chodzi o to drugie auto, przewidziany budżet to do ok. 42 tys. pln. Fajnie, żeby było to kombi, bo córka prosi o braciszka.
![Zdziwiony :o]()
Raczej w dieslu, silnik ok 2.0, moc powyżej 120 ps, z fajnym wyposażeniem z navi. Chociaż ja też myślę o benzynie. Myślę, że tym autem nie będziemy robić więcej niż 10-15k km rocznie, jednak z drugiej stronie nie będzie to auto do miasta, a na dłuższe trasy (min. 50km).
Mąż na początku chciał koniecznie insignię, ale po otrzymaniu raportu z oględzin jednej insignii z 2009 chyba już zmienił zdanie po tym jak zobaczył skorodowane podwozie.
![Razz :P]()
Myśleliśmy też o AUDI A4 B8, ale to chyba nie w PL, handlarze ciągnący igły od Niemców, którzy płakali, to nie ta bajka.
Polski rynek aut używanych to jakaś masakra! Ręce mi opadają, bo czy to się szuka czegoś za 8 tys., czy za 40 tys., ten sam problem! Handlarze, oszuści, kręcone liczniki, składaki - jednym słowem IGŁY!
![Szczęśliwy :D]()
Może Volvo V50? Mi osobiście podoba się Superb...
Może pomożecie, ludzie z doświadczeniem?
![Uśmiechnięty :)]()