REKLAMA
Witam,
Niedługo powiększy mi się rodzina, w związku z tym poszukuję jakiegoś kombi do maksymalnie 10 tyś (z wszystkimi opłatami, rejestracja,ewentualny montaż instalacji gazowej, itp.).
Ze względu na ograniczone fundusze raczej zrezygnuje z diesla, bo pewnie będzie ciezko znaleść niezajechany silnik w tym przedziale cenowym, więc zostaje benzyna+gaz (rocznie robie 15-20 tyś km). Co do rocznika wolałbym jak najmłodszy (>97r.). Co do silników benzynowych to chciałbym 8-zaworowe (czy to dobrze?). Podobno są mniej awaryjne. Czesem robie dłuższe trasy i chciałbym zeby auto było dynamiczne (silnik 1.8,2.0). Auta jakiemi sie podobają to Laguna (i tu obstawiam najbardziej) oraz Vectra B. A moze polecicie cos innego (chciałbym zeby auto bylo z klima).
PS.Znam opinie niektórych co do francuzów ale w ciągu 4 lat użytkowałem R19, 91r a od dwóch lat do teraz R19, 95r i dodam, ze nigdy zadne z tych aut mnie nie zawiodło (oprócz elementów ekspoatacyjnych wynieniałem jedynie poduszki pod silnikiem i sworzenie w przednim kole). Zawsze staram sie dbac o auto i jak widze/slysze cos niepokojacego to zaraz sprawdzam/wymieniam i wychodze z zalozenia ze jak ktos dba to pojezdzi obojetnie jakim autem(byle kupic zadbane;) )
Pozdrawiam