Kombi które z przykładowych?

15 Kwi 2015, 21:31

Barol Ty udajesz? Przecież też poleciały z cen, trzymały min 8k jakiś czas temu, 1k to chyba wystarczający spadek... :bored:
Można kupić ale trzeba trafić okazje. Ja dalej podtrzymuje moje zdanie i go nie zmienie. Siedzę w tej marce więc wiem, handlarzem nie jestem.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
1

15 Kwi 2015, 23:30

Cena za jaką wystawione jest dane auto, można się sugerować w przypadku aut za ponad 10tyś, w przypadku tych poniżej cena, ma drugoplanowe znacznie. Dlaczego?
Ludzie, sprzedający takie auta, często kupili coś nowego, *lepszego* i z tej perspektywy, wydaję się im, że starsze auto jest kiepskie i często, mimo, ze auto jest w dobrym stanie, wystawiają je taniej, bo z ich perspektywy, to auto jest stare, zniszczone i nie warte takich pieniędzy. Po za tym, niektórzy uznają, ze jak coś się popsuje lub wymaga wymiany, chodź to część eksploracyjna, to auto jest już mniej warte i te wszystkie auta z ogłoszenia są na pewno lepsze, wiec cenę musi być niższa.
Nie są to rzeczy, które wyssałem sobie z palca, a rzeczywistość jako nie raz już napotkałem, kiedy kupowałem samochody za takie sumy.
Ale wracając do cen Focusów, na szybko zerknąłem na ogłoszenia na OLX i idąc kwotami o jakich mówi Koniu, w praktyce szanse na kupienie Focusa są minimalne, parę sztuk w całej Polsce( z ponad 300 ogólnie), ba nawet pomiędzy 6000, a 7000zł wybór jest mały.
Jak ktoś lubi przepłacać, to proszę bardzo, można uznać, ze ceny Focusa z początku produkcji, to minimum 7tyś, cała reszta spokojnie może szukać wśród 95% *okazyjnych* Focusów, poniżej 7tyś.zł jakie są aktualnie wystawione.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
1

15 Kwi 2015, 23:50

Przepraszam że się wtrącę.
Koniu Przesadzasz trochę. Za mocno cenisz te Fordy. Rozumiem że lubisz te auta itd. ale Focus za 9/10tyś z 01r to musi być jakaś wypasiona wersja bo takie zwykłe po tyle nie chodzą. Za 7 tysi dorwie spokojnie, tylko oczywiście nie pierwszy lepszy egzemplarz. Mondeo mk2 to 7tyś trzeba mieć według ciebie tylko że za tyle można mieć A4 B5 z 98/99r w sensownym stanie z silnikiem 1.8. Auto znacznie nowsze konstrukcyjnie i to czuć nie ma się co okłamywać. Ale już A3 8l to za 6tysi można dorwać według ciebie. Gdzie tu jest sens?
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
0

16 Kwi 2015, 06:17

Nie udaje ale faktycznie trzeba zaktualizować ceny :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
1

16 Kwi 2015, 08:35

Koniu napisał(a):ok 10k za Focusa z 01r.

Samochód jest wart tyle ile klient jest w stanie za niego zapłacić.
Niestety ciężko jest znaleźć kogoś, kto da 10 tys. za focusa z 2001r., zwyczajnie jest to cena o ok. 3 tys. zł zawyżona.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995
2

16 Kwi 2015, 08:41

DamianCAR napisał(a):Za mocno cenisz te Fordy

Koniu jest miłośnikiem marki dlatego przecenia ich wartość, szczególnie starych leciwych już Mondeo mk II.
Takich aut ja nawet jako handlarz to ani na wagę nie skupuję bo poprostu nie opłaci się, tego już nikt nie wycenia i nie kupuje.

Kiedyś w sieci bywał taki jegomość który sie zwał "Domelo", ten to był dopiero zagorzałym fanatykiem Forda, też jeździł Mondeo którego bronił z zacięciem.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fotel samochodowy Toyoty z drukarki 3D
    Fotele samochodowe zazwyczaj nie należą do najwygodniejszych, choć bywają chlubne wyjątki. Producenci mają w tej dziedzinie jeszcze wiele do zrobienia. Dzisiejsze fotele samochodowe konstruowane są z wykorzystaniem dość starych ...

16 Kwi 2015, 15:07

Prezentuję zdj mojego Focusa
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

0

16 Kwi 2015, 15:15

No no całkiem nieźle prezentuje się ten focus trafiłeś na niezły egzemplarz :yes:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010
0

16 Kwi 2015, 15:22

Rozrząd musze jeszcze wymienić i tak to pozostaje jeździć.
Jak widać można kupić auto nie przepłacając za nie, czyli jak sugeruje Koniu, dać min. 10 tys zł za 01r. :D
Oczywiście jak jest ktoś chętny dać z 8 tys zł za niego, to mogę go odsprzedać :D
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

0

16 Kwi 2015, 15:52

Fakt, fajnie wygląda :ok: 1.6?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
0

16 Kwi 2015, 15:54

mike1735 napisał(a): 1.6?

tak.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

0

16 Kwi 2015, 17:22

krikus napisał(a):Jak widać można kupić auto nie przepłacając za nie, czyli jak sugeruje Koniu, dać min. 10 tys zł za 01r.

Wiesz krikus ty już masz dość spore doświadczenie w kupowaniu aut i tobie łatwiej jest znaleźć jakąś okazję i dobre auto niż tym ludziom co kupują auto 1 raz i zapewne Koniu poleca szukać droższych egzemplarzy bo tam istnieje nieco mniejsze ryzyko kupienia trupa niż przy tych najtańszych.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010
1

16 Kwi 2015, 17:54

Krzychu napisał(a): krikus ty już masz dość spore doświadczenie

Zgadza się. Zawsze oglądam i kupuję sam auta (te starsze, tanie) Zabieram tylko kierowce który biernie czeka w samochodzie.

Krzychu napisał(a):Koniu poleca szukać droższych egzemplarzy bo tam istnieje nieco mniejsze ryzyko kupienia trupa niż przy tych najtańszych.

To takie dmuchanie na zimne, gwarancji to nie daje. Jesli sie ktoś słabo zna to koniecznie musi brać drugą znającą sie osobę.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

0

16 Kwi 2015, 18:44

Jak za tą cenę to ok.
Zastanawiają mnie tylko reflektory z wersji po face liftingu i zderzak z wersji przed face liftingiem.
Czy tylko mi się tak wydaje?
Damian99
Nowicjusz

Miejscowość: Żyrardów
Auto: "Nie mam"
0

16 Kwi 2015, 18:51

Fakt z przodem coś było tylko pytanie czy zderzak był wymieniany czy lampy z grillem bo jest troche pomieszanie przedlifta z poliftem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012
0