15 Kwi 2015, 23:30
Cena za jaką wystawione jest dane auto, można się sugerować w przypadku aut za ponad 10tyś, w przypadku tych poniżej cena, ma drugoplanowe znacznie. Dlaczego?
Ludzie, sprzedający takie auta, często kupili coś nowego, *lepszego* i z tej perspektywy, wydaję się im, że starsze auto jest kiepskie i często, mimo, ze auto jest w dobrym stanie, wystawiają je taniej, bo z ich perspektywy, to auto jest stare, zniszczone i nie warte takich pieniędzy. Po za tym, niektórzy uznają, ze jak coś się popsuje lub wymaga wymiany, chodź to część eksploracyjna, to auto jest już mniej warte i te wszystkie auta z ogłoszenia są na pewno lepsze, wiec cenę musi być niższa.
Nie są to rzeczy, które wyssałem sobie z palca, a rzeczywistość jako nie raz już napotkałem, kiedy kupowałem samochody za takie sumy.
Ale wracając do cen Focusów, na szybko zerknąłem na ogłoszenia na OLX i idąc kwotami o jakich mówi Koniu, w praktyce szanse na kupienie Focusa są minimalne, parę sztuk w całej Polsce( z ponad 300 ogólnie), ba nawet pomiędzy 6000, a 7000zł wybór jest mały.
Jak ktoś lubi przepłacać, to proszę bardzo, można uznać, ze ceny Focusa z początku produkcji, to minimum 7tyś, cała reszta spokojnie może szukać wśród 95% *okazyjnych* Focusów, poniżej 7tyś.zł jakie są aktualnie wystawione.