Kombi lub 4 drzwiowy hatchback w cenie max 15tys

15 Kwi 2016, 23:30

Witam, szukam samochodu który będzie służył mi głównie do pracy. Będzie w stanie pomieścić wszystkie akcesoria fotograficzne jakie posiadam oraz będzie na tyle pewny, bezawaryjny i wygodny by spokojnie pojechać nim na sesję nad morze lub w góry (trasa max 400-500km).
W skrócie samochód musi zmieścić tła fotograficzne, które mają ok 170 cm długości, akcesoria foto, max 2-3 osoby i mnie.
Zastanawiam się nad Oplem Astrą H 1.6 105KM i Fordem Focusem MK2 wersja przed liftem wstępnie 1.6 100KM.
Silnik raczej benzynowy bez gazu.
Samochód będzie używany sporadycznie. w mieście miesięcznie max 100km na trasach do 2-4km, natomiast raz na 2-3 tygodnie będzie trasa ok 300-400km. Tak więc rocznie wyjdzie jakieś 5-6 tys km.

Wybrałem Opla i Forda ze względu na dużą popularność, zmieszczenie się w przedziale cenowym (nie chce auta które zaczyna się na cenie 14-15tys +) oraz brak czasu na zagłębianie się w problemy każdego z modeli który wpadnie w oko.
Jeśli jesteście w stanie powiedzieć który z 2 samochodów będzie lepszy pod względem finansowym i pakowności to proszę o informacje bo focusa nie miałem okazji dłużej testować. jeśli macie lepszą propozycję niż Ford i Opel to proszę o jej podanie.
karlo89
Nowicjusz

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...