15 Kwi 2016, 23:30
Witam, szukam samochodu który będzie służył mi głównie do pracy. Będzie w stanie pomieścić wszystkie akcesoria fotograficzne jakie posiadam oraz będzie na tyle pewny, bezawaryjny i wygodny by spokojnie pojechać nim na sesję nad morze lub w góry (trasa max 400-500km).
W skrócie samochód musi zmieścić tła fotograficzne, które mają ok 170 cm długości, akcesoria foto, max 2-3 osoby i mnie.
Zastanawiam się nad Oplem Astrą H 1.6 105KM i Fordem Focusem MK2 wersja przed liftem wstępnie 1.6 100KM.
Silnik raczej benzynowy bez gazu.
Samochód będzie używany sporadycznie. w mieście miesięcznie max 100km na trasach do 2-4km, natomiast raz na 2-3 tygodnie będzie trasa ok 300-400km. Tak więc rocznie wyjdzie jakieś 5-6 tys km.
Wybrałem Opla i Forda ze względu na dużą popularność, zmieszczenie się w przedziale cenowym (nie chce auta które zaczyna się na cenie 14-15tys +) oraz brak czasu na zagłębianie się w problemy każdego z modeli który wpadnie w oko.
Jeśli jesteście w stanie powiedzieć który z 2 samochodów będzie lepszy pod względem finansowym i pakowności to proszę o informacje bo focusa nie miałem okazji dłużej testować. jeśli macie lepszą propozycję niż Ford i Opel to proszę o jej podanie.