Kombi lub sedan i jaki model za 40 tyś zł?

22 Paź 2020, 11:55

Witam serdecznie i zwracam się z prośbą o doradztwo w wybraniu odpowiedniego modelu auta za kwotę nie większą niż 40 tysięcy złotych.

1. Rocznie przejeżdżam 10-12 tysięcy km. Do tej pory dalej niż 150 km od miejsca zamieszkania nie wyjeżdżałem, aczkolwiek z nowym autem nie ukrywam, że chętnie pozwiedzał bym Polskę.
2. Interesuje mnie tylko benzyna.
3. Rodzina 3 osobowa ( trzecia osóbka to dziecko 11 miesięcy więc ma swój fotelik na isofix, oraz potrzebę wciśnięcia swojej spacerówki gdzieś między inne bagaże).
4. Preferuję skrzynię biegów Automatyczną.
5. Chciałbym również czuć przyjemność z jazdy oraz wyprzedzania, by nie był on tylko mułem transportowym. Aktualnie jeżdżę Volvo S80 2002 Diesel 2.4 D5. Automat, który na liczniku ma 330tyś i wydaje mi się, że jego dynamika mi odpowiada (choć poprzednie autko było Renault clio z 1998 ;) także mało wiem o dynamice.)
6. Chciałbym by miało również ładny wygląd, komfortowe oraz bogate wyposażenie. Renault Laguna do mnie nie przemawia, a prawdę powiedziawszy... w gust żony nie trafiła wyglądem ;)
* Modele które usłyszałem, że są godne uwagi:
Honda Accord VIII
Hyundai i30 / i40
Kia Ceed

Pozdrawiam serdecznie!
carrx
Obserwowany

24 Paź 2020, 11:36

carrx napisał(a):Aktualnie jeżdżę Volvo S80 2002 Diesel 2.4 D5. Automat, który na liczniku ma 330tyś i wydaje mi się, że jego dynamika mi odpowiada
No to powiem Ci że ciężko będzie znaleźć coś co zastąpi to auto w podanej cenie. Masz tu bardzo dobry silnik i skrzynia nie najgorsza do tego komfort jazdy.

carrx napisał(a):Modele które usłyszałem, że są godne uwagi:
Honda Accord VIII
Możesz próbować szukać wersji 2.0 bo o taką łatwiej z automatem bo tam wszystkie były klasyczne i raczej trwałe. Wersja 2.4 jest fajniejsza niewiele więcej pali ale ciężko ją trafić w dobrym stanie bo jest ich sporo mniej na rynku ale za to w tym przypadku w standardzie dostawałeś lepsze wyposażenie.

Pozostałe auta które wymieniłeś będą sporo mniejsze od Obecnego które masz no jeszcze jak miałoby być mieć w miarę obszerne wnętrze to możesz spojrzeć w stronę i40. Myślę, że to jest ciekawe auto z silnikiem 2.0 i automatem powinno spełnić twoje oczekiwania szczególnie w wersji kombi. Modele po 2011 roku. Nie ma ich dużo w twoim budżecie ale coś już można znaleźć do obejrzenia.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...
    Toyota RAV4 2.5 Hybrid i-AWD - test spalania
    Zaprezentowana w 1994 roku, pierwsza generacja RAV4 dała początek segmentowi SUV-ów. Obecnie w sprzedaży jest najnowsza, piąta generacja, oferująca rekordową przestrzeń dla pasażerów oraz aż 580 l dla ich bagażu. ...