Kombi / miniVAN do 25000 zł

20 Mar 2012, 14:37

Witam,

Noszę się z zamiarem zakupu auta, interesuje mnie jakieś kombi, ewentualnie mini Van.
Auto ma być przede wszystkim autem rodzinnym, ale też nie chce aby 'muliło'. Jeśli chodzi o rodzaj paliwa, to 25000zł za Diesla, ewentualnie 22000-23000zł za benzynę (i tak będę gazował).

Rozglądałem się trochę i moje propozycję :
- ALFA ROMEO 156 KOMBI 1,9 JTD 150KM 2005r
- Opel Signum 1,3 CDTI 150KM 2004r
- Toyota Corolla Verso 1,8 129 KM 2004r

a może coś innego?
kacperfx
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Mar 2012, 20:31

Zamiast Signum szukaj lepiej Renault Vel Satisa. Przestronniejszy bagażnik, znacznie przyjemniejsze wnętrze do tego bardzo wygodny i dobrze wyciszony. Polecam szczególnie benzynę 3.5 V6 (świetny nissanowski motor z baaardzo przyjemnym dźwiękiem) + LPG. Jedynym "drobnym" mankamentem jest wygląd, ale jeśli przymkniesz na to oko to będziesz pozytywnie zaskoczony. Wystrzegaj się za to silników 3.0 DCi, które nie słyną ze zbytniej bezawaryjności.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Uwaga, roboty drogowe!
    Jazda w strefie robót drogowych wiąże się z wieloma zagrożeniami, m.in. z powodu zmienionej organizacji ruchu czy ubytków w nawierzchni. Odpowiednia prędkość i zachowanie dystansu – o czym jeszcze powinni ...